вівторок, 8 жовтня 2024 р.

Презентація книги Євгена Положія

6 жовтня в нашій бібліотеці відбулася недільна літературно-музична зустріч за участі спеціального гостя, надзвичайно цікавої творчої особистості, письменника, сценариста Євгена Положія.

Автор представив свою нову книгу «Фінальний епізод (війни, що триває 400 років)», в якій змальовує історію Григорія Мотуза — пастора, військового капелана і батька багатодітної родини.
Головний герой, як і багато інших, не вірив, що росія наважиться на війну, аж поки перші ракети не впали на Маріуполь, перетворивши місто Марії на цвинтар. Він евакуює родину, допомагає парафіянам і військовим, а також рятує дітей із притулку. Його волонтерський капеланський батальйон діє в найнебезпечніших зонах, а сини воюють поруч із батьком.
Унікальність цієї книги полягає в тому, що автор піднімає глибокі понятійні сенси вказуючи, що насправді ця війна – між Світлом і Темрявою, між цивілізацією життя і цивілізацією смерті, яка триває значно довше, ніж 400 років. І настав час для її фінального епізоду.
Євген Положій також поділився з відвідувачами, що вже дуже скоро на світ з’явиться його нова книга «Мрія». Це про літак «Мрія», який було знищено у містечку Гостомель і якого, на жаль, не врятували, але мрія не вмирає і є віра, що велика мрія України обов’язково здійсниться.
За доброю традицією не обійшлося без виконання пісень, які прозвучали на зустрічі, і всі, хто був присутній натхненно і гарно їх співали.

Наступна недільна зустріч відбудеться 13 жовтня о 12.00. Спеціальні гості заходу - письменниці-фантастки Катерина Пекур і Мія Марченко. Не пропустіть!

Двері нашої бібліотеки завжди відкриті для вас. Приходьте та насолоджуйтеся культурними подіями!

Немає коментарів:

Дописати коментар