вівторок, 15 жовтня 2024 р.

Презентація книги Мії Марченко та Катерини Пекур "Діти вогненного часу"

У неділю 13 жовтня до нашої бібліотеки завітали дуже цікаві гості - письменниці Мія Марченко та Катерина Пекур. Це була надзвичайно цікава і яскрава подія. Письменниці презентувати свій новий роман «Діти вогненного часу». Це прекрасний твір, чудове сучасне українське фентезі, книга, на яку із нетерпінням чекало багато прихильників.

Переповнена читальна зала бібліотеки свідчила про великий інтерес відвідувачів до таких зустрічей. Представляючи свою грандіозну роботу, авторки розповіли про те, як писалася книга, які реальні й містичні випадки і явища вони переживали під час її створення, що їх надихало до написання цього твору.
Книга писалася в непростий період початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, коли ворожа армія стояла за лічені кілометри до Києва. Авторкам приходилось блукати підземними колекторами, перебувати під постійними ракетними обстрілами, нескінченними тривогами та переживати інші непрості досвіди.
Саме про перші дні страшної війни йдеться в сюжеті книги. Дівчинку Катю, що разом з бабусею чекає батьків на київському вокзалі, якась страшна сила затягує в дивну місцину… Вона потрапляє на виворіт міста, до Завокзалля - у світ, населений урбанізованими духами, невпокоєними привидами, дрібними богами й особливими людьми. Але хтось потроху руйнує цей шматочок Химерного Краю і планує знищити реальний Вокзал, від якого залежить життя мільйонів людей. Хто цей зловмисник? Хтось із міських духів плете хитромудру інтригу? Хай там що, а Катя та її випадковий товариш, юний дух-колійник Августин, мають розплутати таємницю, щоб врятувати себе й світи, які вони люблять.

Про це та багато іншого розповість книга «Діти вогненного часу» Катерини Пекур та Мії Марченко. Вона - саме для тих, хто любить сучасне українське фентезі. Усі, хто був на зустрічі, зацікавились неймовірним романом і захотіли неодмінно прочитати.
Приємно здивував дизайн книги, зроблений дуже вишукано і креативно - у вигляді фоліанту. Усі щиро дякували авторкам за змогу познайомитися цим унікальним виданням.

Немає коментарів:

Дописати коментар