вівторок, 1 жовтня 2024 р.

"Українські поети початку-середини ХХ століття". Поетичні читання

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек відлунити сучасникам потужну силу слова видатних поетів України початку-середини ХХ століття зібралися наші читачі й добрі друзі.

З одного боку, було все як завжди: ми цікавимося та дізнаємося самі й доносимо ці чуттєві знання вам, а далі - нашу справу продовжують книжки. Вони завжди чекають на свого читача - на відстані руки.
З незвичного і приємного було те, що окрім сучасних поетес Тетяни Лавинюкової та Ірини Лівобережної цього разу до нас завітали гості, яких за інших обставин було б малоймовірно зібрати разом:
Анна Багряна, українська поетеса, прозаїкиня, драматургиня, перекладачка (яка давно живе і працює в Софії, Болгарія, і невдовзі стане нашою колегою).
Олена Поліщук, українська художниця, продюсерка відеостудії Astra-Production (яка живе, працює і плекає українські традиції в Торонто, Канада)

Галина Яблонська, українська акторка героїчного плану, громадська діячка, художня керівниця Героїчного театру «Пам'ять», який на світанку Незалежності відкривав українській молоді заборонені, забуті, стерті імена українських світочів.

Ольга Ходацька, провідна українська освітянка та просвітянка, філологиня, докторка філософії, письменниця та щира шанувальниця української мови і літератури.
Тож зустріч вийшла інтернаціональна. Словом, коли до справи беруться знавці, то все виходить якнайкраще!

Дві години на все про все - дуже мало. Тема глибока і варта детального вивчення, тож наступного разу неодмінно продовжимо її розвивати! Стежте за анонсами!

Немає коментарів:

Дописати коментар