пʼятниця, 11 жовтня 2024 р.

Нова унікальна книга в Центральній бібліотеці Солом'янки

9 жовтня відбулося свято для краєзнавчого фонду нашої бібліотеки. До нас завітала колега, працівниця бібліотеки На Вишгородській Подільського району, краєзнавець Дарина Кононюк. Дарина зробила безцінний подарунок - книгу (написану у співавторстві з Ігорем Однопозовим) "Наша Пріорка". 

А що робить цю книгу унікальною - наклад. Уявіть собі, лише 10 (так, так, саме 10!!!) примірників. І от один із них тепер буде жити у нашій бібліотеці!

Ця книга — справжній скарб для тих, хто цікавиться історією Києва. Вона відкриває перед читачами історію Пріорки — одного з найдавніших куточків столиці, який існує ще з XVII століття. Ви дізнаєтеся про старовинний Покровський храм із розписами видатного Івана Їжакевича, поринете у спогади про видатних мешканців району — Тараса Шевченка, Миколу Пимоненка, Фотія Красицького. А ще — відчуєте, як маленька затишна Пріорка, що колись була околицею, перетворилася на сучасний міський район із широкими вулицями та багатоповерховими будинками.

Книга "Наша Пріорка" — це подорож у минуле й сучасність цього старовинного району і вона неодмінно зацікавить вас. Приходьте до читальної зали нашої бібліотеки і відкрийте для себе нові сторінки Києва!




Немає коментарів:

Дописати коментар