субота, 5 жовтня 2024 р.

Творча зустріч з акторкою Галиною Яблонською

Третього жовтня у нашій бібліотеці відбулася чергова зустріч з Галиною Яблонською – легендарною акторкою українського театру й кіно. І вкотре читальна зала бібліотеки була ущерть заповнена шанувальниками багатогранної творчої палітри пані Яблонської.

Цю лірично-сповідальну зустріч було присвячено поетичній сторінці життя легенди. Примітно, що зовсім небагато людей знають про те, що Галина Гілярівна вже понад 50 років пише вірші, у яких – мереживо неповторних історій та особистих переживань. Увесь цей час поезія залишалася її втіхою і розрадою, яку авторка скромно замовчувала і… до пори тримала коло серця. Трохи більше людей знає Галину Яблонську знає як авторку влучних віршованих присвят дорогим людям.
Невимушена родинна атмосфера сприяла звучанню віршів з майбутньої збірки "Всього бувало у житті", які авторка, викликаючи щире захоплення, впевнено цитувала напам’ять. Було й місце одкровенням про містичні моменти з її життя, яких було чимало. Було місце спонтанним жартам і сміху.

На зустріч з акторкою прийшли її близькі та друзі:
Станіслав Чернілевський – знаний український поет, кінорежисер сценарист, педагог, режисер кінодубляжу, на початку зустрічі «зарядив» усіх, із винуватицею зустрічі включно, своєю запальною промовою і зачитав іскристу присвяту пані Галині.

Ігор Спичак, земляк пані Галини, педагог та волонтер, який опікується її творчим спадком, ділився цікавими моментами спілкування із легендою, цитував її вірші та паралельно вів запис зустрічі, щоб всі, хто не зміг бути, мали змогу подивитися.

Також поезії Галини Яблонської та віршовані присвяти їй самій прозвучали у виконанні письменниці Анни Багряної, яка радо завітала на зустріч у переддень свого від’їзду.






Немає коментарів:

Дописати коментар