субота, 12 жовтня 2024 р.

Краєзнавча лекція Валерія Жмихова "Маленькі скульптурки в Білій Церкві"

9 жовтня 2024 року в нашій бібліотеці відбулася краєзнавча лекція на дуже цікаву тему - "Маленькі скульптурки в Білій Церкві" від невтомного дослідника-краєзнавця В'ячеслава Жмихова.

Він розповів про кожну із маленьких скульптур у Білій Церкві (яких налічується 12), а також - як кожну із них шукати. Цікаво, що білоцерківські скульптурки дуже відрізняються від київських проєкту "Шукай". Виконані з металу, вони є доволі великими. Скажімо, скульптура "Золото Мазепи" - це скриня довжиною у понад 70 см! Київські ж скульптурки бронзові і мають довжину найбільше до 15 см.
А ще розповів ряд фактів з історії Білої Церкви, яким і присвячено скульптури: зв'язок Кінг-Конга та Білої Церкви; Український скаутинг зародився у Білій Церкві; Біла Церква певний час була столицею та інші цікавинки.

Розповідь викликала неабиякий інтерес присутніх. Тож В'ячеслав Жмихов озвучив наступну тему лекції - вже за місяць, у листопаді, він хоче розповісти про пам'ятки Білої Церкви і знаменитий парк "Олександрія"!
Вдячні, що дослідник-краєзнавець (і активний читач!) нашої бібліотеки В'ячеслав Жмихов поділився своїм захопленням із іншими. Це було пізнавально і дуже цікаво!

Немає коментарів:

Дописати коментар