вівторок, 28 травня 2024 р.

Презентація роману Олесі Григор'євої "Хлопець у сталевих черевиках"

26 травня до Центральної бібліотеки Солом'янки імені Григорія Сковороди завітала з презентацією свого свіжонадрукованого роману "Хлопець у сталевих черевиках" українська письменниця Олеся Григор'єва!

Зустріч вийшла надзвичайно щирою та мотивуючою! Адже герой Олесиного роману - її власний батько, людина, яка перемогла критичні обставини і не тільки стала на шлях життєствердності, а й змалечку до сивин його трималася. Але спершу треба було вижити й вистояти.
Це була презентація роману про стійке покоління повоєнної України і майстер-клас з любові, поваги та цікавості до своїх батьків, і усвідомлення цінності родинних історій. Кожному згадалося щось своє, відгукнулося щось своє...
Неймовірно щемко було слухати оповіді авторки та авторське прочитання красномовних уривків твору, сповнених то відвагою і трагізмом життя українських селян Запоріжжя, то захопливими невигаданими пригодами юних героїв роману, то правдивими, а подекуди й комічними, замальовками тогочасного побуту... І все це - багатою, щирою, впевненою, влучною літературною мовою, талановито, без зайвих слів. І не дивно, адже робота над твором тривала три роки: спершу в Україні, а згодом - в Австрії, де Олеся від початку великої війни в Україні опікується старенькими батьками.
Зичимо романові та авторці якнайбільше вдячних читачів, а головним героям - витримки й міцного здоров'я!
Варто окремо відзначити саме видання - вишукане, тепле, ошатне, з неймовірними ілюстраціями!
Відтепер воно є і у нас!

Немає коментарів:

Дописати коментар