пʼятниця, 17 травня 2024 р.

Зустріч з Андрієм Кокотюхою

16 травня 2024 року у Центральній бібліотеці Солом’янки імені Григорія Сковороди відбулася творча зустріч із Андрієм Кокотюхою – відомим українським письменником, автором десятків популярних книжок, журналістом, теле- та кіносценаристом. Його називають майстром детективу та трилеру.

Письменник розповів про те, як було написано деякі твори, про прототипів, як видавці змушували змінювати героїв, та часом, сюжет. Торкнулися і теми інтересу читачів до ретророманів, яких є 10 у його доробку.
Андрій Кокотюха пише у багатьох жанрах, тож розповідав він не лише про дорослу літературу, а й про власні книги для дітей. За його словами, подібна багатожанровість (детективні, готичні та історичні романи, пригодницькі повісті для дітей, історико-біографічні розвідки) була викликана тим, що художньої літератури ряду напрямків в Україні просто не було. Тож йому хотілося заповнити ці лакуни.
Один із найновіших романів, “Таймер війни. Довга комендантська година”, дія якого відбувається у перші дні повномасштабного російського вторгнення в Україну, містить чимало реальних подій та фактів.
Щодо ще однієї із найновіших книг, “Потаємні двері”, то її особисто замовив Іван Малкович, сказавши: «Майже нічого в нас нема про УПА для школярів. Ти можеш це зробити».
На завершення гості ставили численні запитання щодо його творчості. Письменник охоче розповів про твори, що пишуться або незабаром побачать світ. Після завершення творчої зустрічі усі охочі могли придбати твори письменника, відбулася автограф-сесія.


Цікаві факти:
- Рекордним з-поміж усіх творів письменника за часом написання є роман “Таємне джерело” - 28 днів.
- Наразі у творчому доробку письменника 100 книг. Ще декілька нових - в друці.

Немає коментарів:

Дописати коментар