четвер, 16 травня 2024 р.

"Книжка про сміття" на Творчих читаннях в Центральній бібліотеці Солом'янки

На вівторкових Творчих читаннях ми осягали проблеми екології разом з “Книжкою про сміття”, написаною дев'ятьма українськими авторами, яким небайдужа тема екології, та укладеною письменницею Галиною Ткачук.

За допомогою книжки вчилися дивитися дещо інакше на все те, що ми виносимо до сміттєвих баків (і про що, як слушно наголосили автори книжки, одразу ж забуваємо), а саме - як на відходи, які можна й треба розділяти й переробляти, щоб уникнути екологічної катастрофи. Книжка в доступній порівняльній формі розкриває проблему українських сміттєзвалищ.
Діти ділилися своїми думками і спостереженнями, перераховували те, що споживається й викидається, до яких контейнерів бажано це класти, і що можна потім з цього усього зробити.
За допомогою книжки вони отримали шанс усвідомити змалечку, що чим більше всього люди купують, то більше їм доводиться викидати, і це не робить нашу планету чистішою.
Можливо, "Книжка про сміття" розрахована на дещо старшеньких читайликів, але наші тепер точно знатимуть, де можна дізнатися про тему, на яку люди зазвичай закривають очі, проте вона від того нікуди не дівається й потребує нових поглядів та нових рішень.

Судячи з малюнків, діти перейнялися темою. А ви?

Немає коментарів:

Дописати коментар