пʼятниця, 17 травня 2024 р.

Зустріч з Олексієм Мустафіним в ЦРБ ім. Сковороди

14 травня в Центральній бібліотеці Солом’янки імені Григорія Сковороди відбулася цікава зустріч з Олексієм Мустафіним, українським політиком, автором численних науково-популярних книг з історії, журналістом та телевізійним менеджером.

Говорили про те, як наше знання (або незнання) історії впливає на наше сьогодення. Олексій Мустафін підкреслив важливість вивчення історії України через праці вітчизняних істориків, а не через трактування сусідніх країн.
Гість розповів про свою мотивацію писати книги, починаючи з власного незадоволення підручниками історії для сина. Відтоді він став автором науково-популярних книжок, серед яких такі відомі видання, як «Справжня історія стародавнього світу» та «Золоте руно. Історія, заплутана в міфах».
Обговорили також деколонізацію публічного простору України та вплив російської пропаганди на західних журналістів.
Олексій Мустафін також поділився цікавими фактами про роль прянощів та кави у світовій історії, а також про міфи, пов'язані з Юрієм Кульчицьким, який не був першовідкривачем кави у Європі, але став першим, хто вигадав додавати у каву молоко.
На завершення Мустафін поділився творчими планами і залишив автограф у книзі «Справжня історія Стародавнього світу», яка є в фонді нашої бібліотеки.
Дякуємо всім, хто прийшов! Це було незабутньо! Сподіваємося на плідну співпрацю з автором і надалі!

Немає коментарів:

Дописати коментар