вівторок, 28 травня 2024 р.

Анонс заходу

2 червня о 12:00 Центральна районна бібліотека імені Григорія Сковороди запрошує на літературн-музичну зустріч із Ігорем Рубцовим - українським поетом, письменником, книголюбом, волонтером, "фотокором" багатьох культурних заходів столиці, і бібліотечних зокрема!

Мало хто може змагатися з ним в кількості прочитаних книжок та написаних відгуків про них. Він пише ґрунтовно й емоційно, дозволяючи собі побути вашим провідником у світ книг. У решті речей він - людина працьовита, неговірка, самокритична.
Ми попросили його написати про себе для анонсу й отримали ось таку відповідь:
"Я - нетиповий східняк, чий рід діяльності не відповідає гірничій освіті. Шахтар з гуманітарними мізками. Рух до авторства видався повільним і невблаганним. Я не повинен був писати вірші й не намагався цього робити, аж доки рима не постукала сама. Від першого слова усвідомлював себе українським автором, хотів писати - тільки не заради процесу, а по суті. Через те вірші і проза - лише запис на папері того, що доставлено мені невідомо звідки, як раптові думки, записати які мене заохочувала пам'ять..."

Ігор - давній друг бібліотеки. Ми дуже вдячні йому за багато добрих справ, зроблених ним щиро й не напоказ - така вже його природа. Однак, дуже хочеться нагадати вам - і йому самому, насамперед! - про його письменницький хист та неабиякий дар оповідача різних життєвих історій, які траплялися на його шляху і ставали незабутнім досвідом.

Немає коментарів:

Дописати коментар