пʼятниця, 24 травня 2024 р.

"Маленькі скульптурки". Краєзнавча лекція в ЦРБ ім. Сковороди

22 травня 2024 року в Центральна бібліотека Солом'янки імені Григорія Сковороди відбулася краєзнавча лекція "Маленькі скульптурки" (з циклу "Київ цікавий") від активного читача бібліотеки В'ячеслава Жмихова.

Лекцію було присвячено скульптуркам проєкту "Шукай", яких наразі налічується 42. Усі вони створені як авторський проєкт Юлії Бевзенко, до якого залучено багато скульпторів. Зокрема, найбільше скульптур створив скульптор Юрій Білявський. Є декілька таких скульптур і у Солом'янському районі.
Докладно ж йшлося про скульптури Верхнього міста - вздовж вулиць Володимирської, Ярославів Вал та інших. Гості заходу почули розповідь про скульптури "Київський торт", "Київська складанка", "Перший комп'ютер", "Негайна допомога", "Київський фонтан", "Пальма Лівістона" та інших. В'ячеслав Жмихов докладно розповів не лише про самі скульптури, а й про історію об'єктів, відтворених у бронзі.
Розповідь викликала неабиякий інтерес присутніх, лектор проанонсував продовження у майбутньому.
Вдячні, що активний користувач бібліотеки В'ячеслав Жмихов поділився своїм захопленням із іншими. Це було дуже цікаво та пізнавально!

Немає коментарів:

Дописати коментар