понеділок, 20 травня 2024 р.

Анонс заходу

Найближчої неділі, 26 травня о 12:00 ми дещо відійдемо від традиційного формату музично-поетичних зустрічей, аби зустрітися з українською письменницею, киянкою Олесею Григор’євою, яка нині мешкає в Австрії, але днями прибуває до Києва.

Маємо унікальну нагоду презентувати її роман «Хлопець у сталевих черевиках», який зовсім нещодавно побачив світ. Видання розраховане на підлітків і дорослих, дуже гарно проілюстроване.
Це - дуже особиста історія, розказана на тлі подій, що відбувалися на Півдні України в середині минулого сторіччя. Роман оповідає долю хлопця з Півдня України, що отримав тяжке каліцтво під час Другої світової війни. Та попри біль і самотність герой бачить життя привабливим і повним пригод. Він багато тренується, аби почуватися рівним серед однолітків. Допитливість робить його успішним учнем. Хлопець закохується й починає мріяти, та чи не нагадає про себе травма у найбільш непідходящий момент?


Про авторку. 
Олеся Григор’єва народилася у м. Києві. За освітою біолог. Кандидат біологічних наук за спеціальністю «екологія». Є автором низки наукових праць, брала участь у міжнародних наукових конференціях. Вірші Олесі Григор’євої друкувалися в літературно-мистецьких журналах і антологіях сучасної української новелістики та лірики, виборювали призи Міжнародних поетичних конкурсів. «Хлопець у сталевих черевиках» - це перший великий художній твір авторки і друга її книжка, після збірки поезій «Невідворотність».

Немає коментарів:

Дописати коментар