середа, 19 червня 2024 р.

Віртуальна книжкова виставка "Підліткове читання на канікулах"

Туве Янсон «Літня книжка»

На перший погляд «Літня книжка» Туве Янсон про незвичні дорослі стосунки між Софійкою та її бабусею і їх дивакуваті романтичні історії під час літньої відпустки на узбережжі моря. Але все набагато глибше. Це книга про те, як відновити гармонію та рівновагу в житті після втрати близької людини, як надати чарівності простому життю, як любити навколишній світ, як бути добрим до оточуючих. І неважливо чи тобі 12, чи 80 - ти маєш право залишатися дитиною в будь-якому віці й при цьому розмірковувати по-дорослому. Це чарівна історія, що випромінює добро.

Тіллі Коул «Тисяча пам’ятних поцілунків»

Надзвичайно зворушлива і чутлива історія кохання Руна і Поппі з «Тисячі пам’ятних поцілунках» Тіллі Коул про значущість маленьких речей у світі кохання, про те, як звичайні речі перетворити в незабутні моменти.
Бабуся Поппі перед смертю подарувала своїй онуці банку з пустими рожевими сердечками, заповідаючи наповнити кожне з них, а їх там тисяча, поцілунками, від яких вистрибує серце. Рун, який закоханий в Поппі, обіцяє сам подарувати їй цю тисячу незвичних поцілунків. Так починається їх надзвичайно чутлива романтична пригода. Авторка книги вустами героїв вчить нас жити тут і зараз, проживати кожен день як останній, насолоджуватись життям, цінувати кожну мить, бо вона неповторна.

Галина Вдовиченко «Містельфи»

На дахах будинку в місті Лева живуть малесенькі фантастичні крилаті хлопчики й дівчата – міські ельфи або, як їх ще називають, містельфи. Але одного дня їх безтурботне та мирне життя закінчується, і розпочинається боротьба за виживання. Це буде боротьба, в яку будуть втягнуті не тільки фантастичні створіння, а й люди, які проживають у місті.
Добра фантастична історія Галини Вдовиченко «Містельфи» про пригоди міських ельфів та їх боротьбу з щурами-мутантами на вуличках Львова сподобається і дітям, і дорослим.

Олександр Есаулов «Канікули для Інформи»

Принцеса Інформа мріяла провести свої канікули в реальному світі разом із своїм другом Сергійком. Проте їх переписку «взламав» хакер Костя, який вирішує разом із своїми дружками викрасти принцесу, і йому це вдається. Так починаються фантастичні цікаві пригоди книзі Олександра Есаулова «Канікули для Інформи». Цікава та захоплююча історія для любителів фантастики, переплетіння віртуального та реального світів.

Любов Загорська «Коли були ми..»

Теплі смішні оповідання про безтурботне, подекуди збитошне, інколи з присмаком гіркоти, але таке справжнє дитинство. Про незабутні пригоди міської дівчини Дарці, яку батьки відправили на канікули в таке соковите, працьовите, сонячне, щире село, та її таких же збитошних, як вона сама, друзів Міська та Нуськи. Книга Любов Загорської «Коли були ми..» нагадає багатьом дорослим про їх дитинство, а дітям розкриє таємниці, як росли, чим захоплювалися, гралися та розважалися їхні батьки. Це книжка - для сімейного читання, і пригоди на сторінках книги обов’язково викликатимуть посмішки у читачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар