четвер, 20 червня 2024 р.

Краєзнавча лекція "Маленькі скульптурки". Частина 2

19 червня 2024 року в Центральній бібліотеці Солом'янки імені Григорія Сковороди відбулася друга краєзнавча лекція "Маленькі скульптурки" (з циклу "Київ цікавий") від активного читача бібліотеки В'ячеслава Жмихова.

Лекцію було присвячено скульптуркам проєкту "Шукай", яких налічується 43 (найновішу відкрито у квітні 2024 року). Усі вони створені як авторський проєкт Юлії Бевзенко, до якого залучено багато скульпторів. Є дві такі скульптур і у Солом'янському районі - одна на фасаді НТУУ "Київський політехнічний інститут", друга - на фасаді Інституту імені
Амосова.
З огляду на повітряну тривогу перша частина лекції пройшла в укритті, після відбою тривоги вона продовжилася в бібілотеці.
На другій лекції В'ячеслав Жмихов продовжив тему маленьких скульптур. На першій лекції він розповів про 11 скульптур, на другій лекції ж йшлося про наступні 15 - вздовж Хрещатика та прилеглих вулиць - Городецького, Богдана Хмельницького, бульвару Тараса Шевченка.
Гості заходу почули розповідь про скульптури "Михайло Дегтярьов", "Київський слоник", "Київська пектораль", "Давид Марголін", "Київський каштан", "Родина Ґалаґанів", "Літера Ї", "Київські шахи", "Золота туфелька Сержа Лифаря" та ряд інших. Як і на попередній лекції, В'ячеслав Жмихов докладно розповів не лише про самі скульптури, а й про історію об'єктів або історичних постатей, відтворених у бронзі.
Розповідь викликала неабиякий інтерес присутніх, лектор проанонсував проведення третьої лекції, яка буде присвячена решті 17 скульптуркам - на Подолі та у інших районах міста.
Вдячні, що активний користувач бібліотеки В'ячеслав Жмихов поділився своїм захопленням із іншими. 
Це було дуже цікаво та пізнавально!

Немає коментарів:

Дописати коментар