пʼятницю, 26 лютого 2021 р.

27 лютого - Міжнародний день полярних ведмедів

27 лютого в світі відзначається Міжнародний день полярного ведмедя (International Polar Bear Day) або День білого ведмедя. Основною метою його проведення є поширення інформації про полярних ведмедів і привернення уваги суспільства до необхідності їх охорони. Також йдеться про необхідність вирішувати проблему танення полярних льодів — основну причину загрози зникнення популяцій полярних ведмедів. Ще однією причиною, яка загрожує життю білих ведмедів, є розробка нафтових родовищ з подальшим забрудненням навколишнього середовища.

В першу чергу Міжнародний день полярного ведмедя знаменний для п'яти країн, на території яких мешкають популяції білого ведмедя, — Росії, Норвегії, Канади, Гренландії та Сполучених Штатів Америки (Аляска). У травні 2008 року США занесли полярного ведмедя в Червону Книгу зі статусом виду, що перебуває під загрозою зникнення. 

Перевірити свої знання про полярних ведмедів ви можете за допомогою віртуальної вікторини "Білі ведмеді", підготовленої бібліотекарями ЦРБ імені Ф.Достоєвського.

Немає коментарів:

Дописати коментар