вівторок, 9 лютого 2021 р.

Чого бояться фобії

8 лютого на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook у рамках проєкту з особистісного розвитку «ReСтарт» відбувся вебінар практичного психолога, тренера, коуча, КПТ-терапевта, засновниці «Pro Trainings Agency» Злати БІНЕВИЧ. Тема зустрічі - «Чого бояться фобії».

Страх – це емоція, що виникає в ситуаціях загрози біологічному чи соціальному існуванню індивідуума і спрямована на джерело дійсної чи уявної небезпеки. 
Фобія – це сильно виражений завзятий нав’язливий страх, який необоротно загострюється в певних ситуаціях, і не піддається повному логічному поясненню. В результаті розвитку фобії людина починає боятися і відповідно уникати певні об’єкти, діяльність або ситуації. Але якщо людина не має страху і фобій – це вказує на наявність у неї певних психічних розладів.
Страх зникає після того, як відповідна ситуація – позаду. З огляду на це особа знову й знову вибирає таку поведінку, яка дає змогу не потрапляти більше в обставини, які жахають. 
Всі ми відчуваємо якісь страхи в більшій чи меншій мірі. І це нормально. Людині притаманно боятися, адже це почуття здавна закладено в ній природою на рівні інстинктів. Існує кілька відносно простих і дієвих методів, завдяки яким можна справитися з тривогою і страхами, послабити або зовсім прибрати їхній гнітючий вплив. 
Страх - це продукт розуму і внутрішньої боротьби. Причина страху знаходиться тільки у нас в голові. Фобії бояться емоційного інтелекту, позитивного і критичного мислення.

Щоб дізнатись більше, дивіться дивіться відеозапис етеру.

Немає коментарів:

Дописати коментар