четвер, 4 липня 2024 р.

Краєзнавча лекція "Маленькі скульптурки". Частина третя

3 липня 2024 року в Центральній бібліотеці Солом'янки імені Григорія Сковороди відбулася третя і завершальна краєзнавча лекція "Маленькі скульптурки" (з циклу "Київ цікавий") від активного читача бібліотеки В'ячеслава Жмихова.

Лекцію було присвячено скульптуркам проєкту "Шукай", яких налічується 43 (найновішу відкрито у квітні 2024 року). Усі вони створені як авторський проєкт Юлії Бевзенко, до якого залучено багато скульпторів.
На третій, заключній лекції, В'ячеслав Жмихов продовжив розповідь, розпочату на першій та другій. Йшлося про 17 скульптур проєкту, здебільшого розташованих на Андріївському узвозі, Подолі та прилеглих місцинах. Мандруючи віртуально, гості заходу дізналися про скульптурки: "Паляниця", "Котлета по-київськи", "Київська плінфа", "Михайло Булгаков" (втрачена), "Годинник П'єра Брульона", "Галшка Гулевичівна", "Обличчя Києва", "Київський Самсон". Йшлося і про скульптурки поза Подолом - "Кирило Кожум'яка" на Рибальському півострові.

Було згадано і скульптурки, які розташовані поза центром - "Цукровий бурячок" та "Серце" у Солом'янському районі і "Ланцюговий міст" у Печерському.
Як і на попередніх двох лекціях, В'ячеслав Жмихов докладно розповів не лише про самі скульптури, а й про місцевості - Поділ, Гончарі-Кожум'яки, історію об'єктів або історичних постатей, відтворених у бронзі. Він демонстрував власноруч створену карту розташування об'єктів, знайомив гостей із роздатковими матеріалами про скульптурки.
Як і попередні, розповідь викликала неабиякий інтерес присутніх.
Вдячні, що активний користувач бібліотеки В'ячеслав Жмихов поділився своїм захопленням із іншими. Це було пізнавально і дуже цікаво!

Немає коментарів:

Дописати коментар