середа, 31 липня 2024 р.

Літературно-музична зустріч «Стежками музики й любові»

28 липня у Центральній бібліотеці Солом'янки відбулася літературно-музична зустріч «Стежками музики й любові»
Цього разу ми зустрічали творчий дует Таї Загоруйко та Дарини Охай, які вже встигли підкорити наші серця щирою любов’ю до музики й сучасних українських пісень, прагненням самовдосконалення та юним запалом.

З часу їхнього попереднього виступу в нашій бібліотеці багато чого змінилося, війна внесла свої жорсткі корективи у життя подруг та їхніх однолітків. Відтоді вони дуже подорослішали, і набули зовсім різного досвіду (Тая навчається в європейському університеті, Дарина – студентка одного з найкращих ВНЗ України). Та попри все дівчата вірно тримаються разом, підтримуючи одне одного, як і належить справжнім друзям. А ще – ревно опановують гітару та вокал і мають спільного вчителя. І просто чудово, що Дарина погодилася підтримати Таю цього разу!
Ніжне й чисте виконання сучасних українських пісень «Журавлі» («The HardKiss»), «Небо» («Один в каное»), «Любий друг» (Христина Соловій), «Обійми» («Океан Ельзи»), «Вітрила» («Mellovin») та перевірені хіти Володимира Івасюка «Пісня буде поміж нас» та «Червона рута» заворожило присутніх та розкрило їхні душі назустріч. Тая співала, Дарина вправно акомпанувала, і зовсім не було помітно, що востаннє дівчата співали разом наживо напередодні повномасштабного вторгнення.



У другій половині свого виступу Тая так щиро й щемко читала вірші про кохання, що вони глибоко резонували в кожному серці. А ви пам’ятаєте своє перше кохання?
Наприкінці зустрічі ми проговорювали досвід навчання та підтримки українців в одній з країн Європейського Союзу, де нині здобуває освіту Тая: як це, коли в житті зненацька змінюється докорінно все; коли вдома залишається все рідне і зрозуміле – родина, друзі, дім, школа, мова, традиції, звички; і як українці закордоном пізнають до подиву інакший світоустрій, вивчають чужі мови, закони й звичаї країн, підтримка яких насправді неоціненна. Тож на запит глядачів Тая ділилася враженнями про те, який процес навчання в ЄС, як війна "допомогла" їй опанувати п’яту мову й почати вивчати шосту (чотири перших вона опанувала в Україні), чого бракує і що допомагає втриматися на плаву. Гості слухали допитливо й уважно, із розумінням, що нині кожен українець на своєму місці виконує власну важливу функцію. І що в часи, коли хитаються основи світу, взаємна підтримка украй важлива!

А наша колега, поетеса Тетяна Яровицина – віршами і прозою створювала атмосферу довіри, аби висловити все, що на душі, й гідно представити наших юних гостей, яких щиро любить бібліотечно-читацька спільнота.

Немає коментарів:

Дописати коментар