четвер, 4 липня 2024 р.

Анонс заходу

Центральна бібліотека Солом’янки запрошує всіх охочих у суботу 13 липня о 12:00 зіграти в гру "Місто Виборів"!
"Місто Виборів" - це інтерактивна настільна гра в демократію та місцеве самоврядування, створена на основі шведської гри "Electionville".

Згідно з правилами гри, вигадане містечко є майданчиком для практикування демократичної участі в режимі реального часу. Під час ігрового процесу гравці вчаться бачити, що стоїть за прийняттям локальних рішень, а також обмірковувати базові потреби місцевих громад. Гра не має вікового цензу, і підійде гравцям будь-якого віку.
Місто Виборів - гра, дуже актуальна для сьогодення, адже вчить учасників громадянської відповідальності, системного аналітичного мислення, розуміння потреб суспільства, ефективної взаємодії задля добробуту громади, вміння аргументувати й доносити свою думку та налагоджувати співпрацю у форматі Win-Win. Тож і не дивно, що кількість її прихильників неспинно зростає.
Нагадаємо, гру розроблено контент-бюро "Fabel AB" для Шведської асоціації місцевих органів влади та регіонів, зокрема, з метою використання у шведських школах - для зміцнення знань про процеси демократії та місцевого самоврядування.
Окрім Швеції, її вже апробовано в декількох країнах Європи, зокрема, в Україні. Це відбувається за підтримки Ради міністрів північних країн - організації-координатора співпраці між парламентами та урядами країн Північної Європи, та Шведського інституту - державної агенції, що працює у сферах культури, науки та бізнесу на посилення зв'язків та сприяння розвитку.
Упровадження гри та її адаптація в нашій країні стали можливими завдяки Українській Бібліотечній Асоціації. Після проходження тренінгів, співорганізованих Асоціацією, понад 30 бібліотекарів України стали Майстрами гри, отримали ігрові комплекти та успішно запроваджують її у своїх бібліотеках.

Немає коментарів:

Дописати коментар