середу, 2 червня 2021 р.

Яка книжка може розрадити?

Про що б вам хотілося почитати з настанням канікул? Можливо, про взаємини з однолітками, перше кохання? А, може, про подорожі в часі, пригоди? Або про життя ровесників з інших країн?
Ми підготували для вас топ-10 захопливих дитячих книг, які – ми впевнені в цьому, – обов’язково прийдуться вам до душі і додадуть яскравості веселковим літніх канікулам.


Сергій Гридін «Незрозумілі»
Дивна книжка про дивний світ та дивакуватих людей. Але це тільки на перший погляд. Насправді, це повість про перше кохання – ніжне, сором’язливе, нерішуче і від того ще більш емоційне. А також про дружбу, стосунки з батьками, які зрозуміють свою дитину якнайкраще. Емоції, думки, сумніви, щемливі переживання… Чудова повість про вічні теми, написана простою і зрозумілою мовою.

"Чат для дівчат"
Надзвичайно легка для сприйняття книга – дванадцять коротких історій від класних українських письменниць про важливі теми підліткового життя. Ніби нічого нового, але це настільки невичерпна тема, наскільки невичерпне життя.
Справжність – ось головна риса цієї книги. Жодного пафосу чи моралізаторства. А, отже, щире сприйняття книжки юними читачами гарантоване. Дорослим теж буде дуже цікаво. І пізнавально.

Андрій Кокотюха «Подвійний капкан»
Фірмовий стиль Андрія Кокотюхи відомий кожному – закручений сюжет, багато невідомих, карколомні пригоди. Цього разу місце подій – Одеса, зокрема її катакомби. Єдиний недолік цієї книжки – вона дуже швидко читається, тому що від неї неможливо відірватися ані на хвилинку. Тому пристебніться – і вперед!

ВігдісЙорт «Йорген+Анна=Любов»
Норвегія – це не тільки холоди, сніги, фіорди та світ диких тварин півночі…
Десятирічна дівчинка Анна та хлопець Йорген побачилися вперше у школі. І почалося… Справжній норвезький колорит, цікаві діалоги, стосунки, думки, спостереження та (увага, спойлер!) – щасливий фінал. Але чи міг він бути інакшим? Звісно, що ні.

С.Гридін «Дорослі зненацька»
Тимкові шістнадцять. Він живе з мамою, тато давно покинув родину. Аби заробити на кишенькові гроші, з 14 років Тимофій почав шукати підробіток. Якось, поспішаючи на роботу, він зустрів Юлю, симпатичну дівчину, в яку закохався до нестями. Так почалась історія кохання, а разом з ним, - несподіваного дорослішання підлітків. Їм доведеться разом приймати складні рішення, брати відповідальність не тільки за себе, свою «половинку», а й за нове життя.

Марія Морозенко «Я закохалася»
Про кого ця книжка? Головні герої – звичайні гімназисти. Вони борються, дружать, помиляються, їм притаманний надзвичайний рівень максималізму, вони безкомпромісні до неправди та голодні на справедливість. А головне – вони щирі. Комусь ця повість може видатись трохи жорсткою, але це не жорсткість, а очищення. Це драма, яка виявляє щось справжнє та робить підлітків дорослими. Головне – відчувати підтримку поруч. Бо на порозі – доросле життя. І що там буде?..

Барбара Космовська «Samotni.com»
Гнітюче відчуття самотності поєднало Йоанну і Віктора. Дівчина рано втратила маму, мати хлопця - на заробітках в Англії. Та кохання тамує біль і змінює життя підлітків.

Голлі Смейл «Дівчина-гік»
Ця книга про дівчину, яку за сучасними трендами називають старомодною, соціально непристосованою людиною, що жодним чином не може вписатися у соціум. Але доля школярки Гаррієт раптом змінюється і...чи вдасться їй перетворитися із непривабливого підлітка у зірку сучасного світу моди? А якщо і вдасться, то чи зможе вона залишитися собою? Сучасна мова і демонстрація способу мислення дуже вирізняють цей роман серед багатьох інших.

"Книга запретов и тайн"
Яке воно – життя сучасних підлітків? що їх турбує в період дорослішання? Які заборони і таємниці чекають на них? «Книга запретов и тайн» відверто, часом – провокативно змальовує реалії світу тинейджерів. Видання включає різні за жанрами оповідання 16 письменників, серед них твори Лесі Ворониної, Дари Корній, Наталії Щерби та ін.

Володимир Рутківський «Сторожова застава»
Випадково опинившись в тисячолітньому минулому свого краю (1097 рік) п’ятикласник Вітько Бубненко став учасником боротьби Київської Русі з половецькою навалою. Він познайомився зі справжніми захисниками своєї землі - богатирями Олешком Поповичем, Іллею Муровцем та Добринею Микитовичем, разом з новими друзями взяв участь у визволенні з полону сина Володимира Мономаха.
Історично-пригодницька повість В.Рутківського «Сторожова застава» потрапила до «довгого списку» книжкової премії Дитяча книга року ВВС-2012. За її мотивами було знято одноіменний пригодницький фільм-фентезі, який вийшов в прокат у 2017, і став першою українською кінострічкою цього жанру.

Ви вже обрали собі список книг для прочитання влітку? Тоді ми чекаємо на вас!
Наша адреса незмінна: вул. Освіти, 14а
До зустрічі в Центральній бібліотеці на Солом’янці.

Немає коментарів:

Дописати коментар