пʼятницю, 4 червня 2021 р.

Книжки, які навчають бути обачними

Для батьків питання безпеки дітей стоїть на першому місті. Ризики можуть чекати на маленьку людину будь-де, тут головне для дорослого - їх передбачити і, замість залякування дитини, - навчити її адекватно реагувати в екстремальній ситуації.
Пропонуємо вашій увазі огляд літератури "Книжки, які навчають бути обачними", присвячений темі безпеки дітей.


Браун-Галковська М. Домашня психологія: Подружжя, діти, родина
Далеко не у всіх сім’ях є елементарні знання щодо специфіки міжлюдських стосунків. І це приводить до труднощів спілкування. Ця книжка саме про це. Авторка книги, професорка психології, мати чотирьох дітей, розглядає проблеми звичайної сім’ї з психологічної точки зору.

Герман Джудіт. Психологічна травма та шлях до видужання
Психологічна травма як особливий психічний стан. Ця книжка спонукає до роздумів, розглядає внутрішні переживання осіб із пережитим насильством: чоловіків, жінок, дітей. Рекомендовано для тих, хто зазнав насилля та шукає шлях до видужання.

Курсінка Мері Шіді. Виховання надзвичайної дитини
Це порадник для батьків надто активних, емоційних, вразливих, чутливих і наполегливих дітей. В книзі і про пошук енергії відновлення, і стримування сильних емоцій дитини, і як навчити дитину саморегуляції, і вміння розуміти дитину, і вміння прогнозувати і запобігати проблемам... Авторка дуже хотіла б, щоб, прочитавши цю книжку, ви жили довго і щасливо, без болю, без сутичок, у цілковитій гармонії зі своєю дитиною.

Джош Мак-Давел. Ні! Допоможи своїй дитині подолати сексуальний тиск
Які причини підліткової сексуальності? Що спонукає до сексуальної активності? Чому молодь піддається стороннім впливам? Книга розповідає про погляд на секс і сім’ю з точки зору Біблії. Це про те, що секс, поки залишається частиною шлюбних стосунків – це великий дар від бога.

Немає коментарів:

Дописати коментар