четвер, 17 червня 2021 р.

Презентація книжки "72. Записки комбата"

Книжковий Арсенал ще офіційно не розпочався, а одну з його книжкових новинок, книгу легендарного комбата 1 батальйону 72 бригади під час запеклих боїв за Авдіївку, командира 101−ої бригади, полковника Олександра (позивний Слов’ян) Вдовиченка «72. Записки комбата» уже презентовано для читачів бібліотек Солом’янки.
Презентація роману відбулася в Центральній бібліотеці Солом’янського району на вулиці Освіти,14а. А презентувати його до бібліотеки завітали побратим пана полковника, один із героїв твору, командир батальйону, майор Роман Волос та давній друг бібліотек, яка від початку війни підтримує та опікується військовими, депутатка Київської міської ради Катерина Кириченко.

Пан Роман говорив про події, описані в книзі, та про книгу як про можливість зафіксувати та передати правдивість того, що бійці пережили на фронті, про важливість відчуття потрібності, немарності всього пройденого, про героїзм побратимів і пам’ять про тих, хто віддав своє життя за рідну землю.

А пані Катерина, підкресливши символізм презентації напередодні 25-ій річниці Дня Конституції, говорила про цінність щоденної праці задля перемоги та утвердження мирної, правової України, дякувала воїнам за віддану службу, наголошувала, що військові пишуть історію нашої країни сьогодні у всіх значеннях – і зі зброєю в руках захищають кордони, не даючи здійснитися загарбницьким планам ворога, і фіксуючи пережиті події у вигляді книг, які і через 10 і через 100 років будуть найкращими історичними джерелами для осмислення становлення української державності.

На завершення заходу слухали пісні у виконання композитора і виконавця Ігоря Якубовського, присвячені тим, хто захищає і тим, хто чекає.

Важливо відзначити, що пані Катерина є пристрасним книголюбом, яка систематично закуповує та передає до бібліотек нові, сучасні книги. То ж приємно, і на цей раз фонд бібліотек району, завдяки її небайдужості, поповнився на 20 примірників книги Олександра Вдовиченка «72. Записки комбата», які вже найближчим часом можна буде в нас взяти почитати, не чекаючи Книжкового арсеналу.



Немає коментарів:

Дописати коментар