пʼятницю, 28 травня 2021 р.

Кібербезпека в особистому Internet-просторі

26 травня на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook відбулося онлайн-заняття із викладачами та курсантами Інституту спеціального зв'язку та захисту інформації НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» «Кібербезпека в особистому Internet-просторі».

Кібербезпека — це процес застосування заходів безпеки з метою забезпечення конфіденційності, цілісності та доступності даних. Кібербезпека включає в себе захист інформації, але не обмежується лише нею. Це захист від вірусів, хакерських атак, підробки даних, які можуть не тільки видалити/вкрасти дані, але і вплинути на роботу і продуктивність співробітників, використовувати інформацію проти людини або структури, а також зупинити виробництво. Кібербезпека сьогодні відповідає за три чинники: системи, процеси, люди. Потреба в особистій кібербезпеці буде все зростати, тому що чим далі, тим більше ми «зростаємось» з нашими гаджетами. Кібербезпека відповідає за захист конфіденційної інформації та взаємодію з нею при користуванні будь-яким пристроєм. Разом з розвитком технологій, штучного інтелекту, інформаційних систем, розвивається також і їх «темна» сторона – кібератаки й «віруси». Комп’ютерні «віруси», як і біологічні теж мутують і розвиваються.

Що таке шкідливий контент? Які верстви населення найбільш вразливі? Що ви знаєте про самозахист у мережі? Які небезпеки і загрози на нас чигають у кіберпросторі? Як протидіяти цьому явищу? Про це і багато іншого - у нашому етері!


Немає коментарів:

Дописати коментар