вівторок, 25 травня 2021 р.

Бої за Донецький аеропорт як символ незламності та бойового духу українського війська


Донецький аеропорт... 242 дні мужності, самопожертви... Про ці героїчні дні, про кіборгів читаємо у збірці свідчень "Ад 242"; Воєнному щоденнику (2014-2015), автором якого є Олександр Мамалуй; у книзі Сергія Лойка "Аеропорт".
Відчайдушність і страх, любов і дружба - події, які постають на сторінках цих книжок.

Лойко С. АЕРОПОРТ
Роман заснований на реальних подіях, але персонажі - плід художнього вимислу. Маленький український гарнізон Аеропорту денно й нощно відбиває атаки противника, який значно переважає у живій силі й техніці. Вороги самі назвали захисників Аеропорту кіборгами за їхню нелюдську живучисть та впертісь приречених. Дія роману починається в Аеропорту і розгортається похвилинно протягом останніх п'яти днів понад 240-денної облоги.

АД 242. Історія мужності, братерства та самопожертви
Читати, слухати і дивитися про Аеропорт - боляче... Ця книга свідчень про трагічні дні боїв в АДу (аеропорту "Донецьк"). Не завжди ті, хто "пройшов крізь вогонь", хочуть і можуть говорити про пережите. Розповіді захисників Донецького аеропорту можуть стати поштовхом для самовизначення: за якими правилами жити, чи справді країна, яку захищаєте, вартує того, щоб за неї боротися і віддавати таке дорогоцінне - життя...

Мамалуй О.О. Воєнний щоденник (2014-2015)
Автор книги - Олександр Мамалуй - добровільно пішов на фронт у хвилю першої мобілізації.
Нотатки про війну. Доля кидає героїв у різні обставини. Ця книга про людей які намагалися воювати максимально добре і чесно.

Немає коментарів:

Дописати коментар