четвер, 6 травня 2021 р.

Вікторина "День матері"

У другу неділю травня українці відзначають день найдорожчої для кожного з нас людини – матері. Мати - берегиня роду, спадщини, культурних цінностей, традицій і звичаїв, які вона передає своїм дітям. В її руках – продовження роду та виховання достойних членів суспільства.
Традиція святкувати День матері прийшла до нас із США. Саме там 8 травня 1914 року його офіційно відзначили вперше. Проте перші згадки про цей день з’явилися набагато раніше. Схоже свято існувало у древніх греків – це був день ушанування богині Реї, матері всіх богів. 
В Україні офіційно День матері почали святкувати з 2000 року. Цікаво, що День матері відзначають не тільки на державному рівні, а й на релігійному. Напевно, травень не випадково обрали для цього свята – це місяць Пречистої Діви Марії, до якої ще українські козаки та князі звертались за допомогою та заступництвом. Навіть для древніх слов’ян цей місяць був особливим: вони вважали, що природа-мати пишно одягає свою дочку-землю квітами та зеленню, щоб та дарувала людям життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар