пʼятницю, 28 травня 2021 р.

В'ячеслав Зайцев про оборону ДАПу

26 травня на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook відбулася онлайн-зустріч на вшанування пам’яті про полеглих українських воїнів-оборонців Донецького аеропорту із безпосереднім учасником тих подій В’ячеславом Зайцевим.

26 травня 2014 року розпочалися бої за Донецький аеропорт, що тривали 242 дні. Бої за Донецький аеропорт, особливо у вересні 2014 — січні 2015 року, стали одними з найзапекліших у сучасній російсько-українській війні. Оборона ДАПу — символ героїчного спротиву простих громадян України — наших батьків, братів, синів і друзів, значно більшим силам східного агресора.
Боєць 79-ї аеромобільної бригади В'ячеслав Зайцев (позивний «Хортиця») розповів про свою участь у війні, про свій бойовий шлях, про поранення та нагороди, про страшні втрати на війні, про справжні цінності, які переосмислюються, коли проходиш крізь пекло війни, про цінність мирного життя, за яке воювали й воюють наші хлопці.
Як потрапив В.Зайцев на війну? Які цінності на війні і в мирному житті? Чим вони різняться? Що відбувалося в Донецькому аеропорту у вересні 2014 — січні 2015 року? Чому за цей об'єкт точилася запекла боротьба не на життя, а на смерть? Що було найважче навіть для справжніх і сильних чоловіків?
По-чоловічому стримано В.Зайцев розповів про оборону Донецького аеропорту. На його глибоке переконання, початок оборони ДАПу в цій війні був поворотним пунктом, а сама оборона переломною. Ця битва змінила хід війни.
Глядачі подивилися промо на фільм «Добровольці Божої чоти» про оборонців Донецького аеропорту.
Зустріч запам’ятається надовго, адже наш гість - науковець, що вивчає історію козаччини на острові Хортиця, археолог та харизматичний промовець.


Немає коментарів:

Дописати коментар