вівторок, 18 травня 2021 р.

«Підліток-зрілість: вікова психологія»

17 травня на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook відбувся вебінар «Підліток-зрілість: вікова психологія», який провела Вікторія Дівонька - тренерка з м'яких навичок, коуч, методологиня освітніх програм у рамках проєкту з особистісного розвитку «ReСтарт»
Друга зустріч присвячена етапу дорослішання людини та переходу її у зрілість.
Найхарактернішими кризами становлення є вікові кризи, що вважаються нормативними, тобто необхідними для нормального процесу становлення особистості. Для вікових криз властиві чималі якісні зміни, що відбуваються у психології людини.
Психологиня детально зупинилася на таких вікових періодах психологічного і фізіологічного розвитку особистості:
  • Рання дорослість (20-25 років)
  • Середня дорослість (29-40 років)
  • Пізня дорослість (40-55)
  • Перед пенсійний вік (55-65)
  • Зрілість або старість (70+)
Психологиня детально розповіла про особливості кожного вікового періоду особистості, характеризуючи вікові кризи, притаманні тому чи іншому періоду.
Особливо Вікторія Дівонька наголосила на тому, що криза – це не щось екстраординарне і незвичайне, а це – природній процес переходу від однієї вікової категорії до наступної. І щоб особистість була гармонійною й цільною, треба грамотно і правильно проживати періоди криз самому або звертатися до фахівців, які допоможуть пройти шлях криз м’яко і без ускладнень.


Немає коментарів:

Дописати коментар