понеділок, 24 травня 2021 р.

Мовний бренд КНЕУ

19 травня на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook відбулася онлайн-зустріч із кафедрою бізнес-лінгвістики КНЕУ "Мовний бренд КНЕУ".

Для тих, хто цікавиться лінгвістикою як явищем або прагне зорієнтуватися у майбутній професійній сфері, пропонуємо цікаву онлайн-зустріч із кафедрою бізнес-лінгвістики КНЕУ.
Гості етеру:
  • Козловська Лариса завідувач кафедри, доцент, кандидат філологічних наук;
  • Кумейко Тетяна - доцент, кандидат філологічних наук;
  • Краснопольська Наталія -доцент, кандидат філологічних наук;
  • Лісняк Наталія - доцент, кандидат філологічних наук;
  • Ковтунець Оксана - кандидат філологічних наук, доцент.
Сучасним пріоритетом роботи колективу кафедри бізнес-лінгвістики є формування високої мовної компетенції майбутніх економістів та фахівців інших галузей, конкурентоспроможних на вітчизняному та міжнародному ринках праці. У наукових дослідженнях викладачів представлено оригінальні авторські концепції українського художнього та професійного економічного дискурсів, що враховують національний і кроскультурний компоненти.

Серйозним викликом сучасного світу є національна самоідентифікація. Важливим фактором є володіння українською мовою. В КНЕУ виховують справжніх фахівців-економістів, які володіють українською мовою і є національно свідомими громадянами України. В КНЕУ навчалися О. Неприцький-Грановський, Василь Елланський (Еллан-Блакитний), Павло Тичина, О. Довженко. В навчальний процес економічного навчального закладу інтегрувався курс «Українська література», що і не є дивним. Адже свідомий громадянин, патріот і взагалі високоосвічена людина має знати свою літературу й досконало володіти рідною мовою на всіх рівнях свого життя.
Викладачі кафедри представили курси, які вони читають в університеті і які дозволяють володіти українською мовою на всіх рівнях комунікації: в бізнесі, в культурі, в житті. І бути високоосвіченим фахівцем. Українським фахівцем.


Немає коментарів:

Дописати коментар