вівторок, 22 лютого 2022 р.

"Незвичайна подорож МовоСвітом". Відкритий урок до Міжнародного дня рідної мови

«Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема» - Володимир Сосюра.
Українська мова є мовою корінного населення, що віками проживає на всій території сучасної України. Знати, берегти і примножувати рідну мову – це обов’язок кожної людини. Це знаємо не лише ми, дорослі, а й діти, учні 4-го класу спеціалізованої школи №43 «Грааль», що завітали сьогодні до бібліотеки на Освіти, 14а, аби взяти участь у відкритому уроці «Незвичайна подорож МовоСвітом», який приурочений Міжнародному дню рідної мови.
Захід був дуже цікавий та пізнавальний. Діти з великим захопленням дивилися відео про українську мову, складали самостійно вірші, відгадували загадки, тренувалися говорити скоромовками, а також згадували прислів’я та приказки, що так органічно прикрашають українську мову.
По-особливому зворушливо та щиро звучали пісні та вірші, які підготували учні. В них діти оспівували та звеличували рідну мову і Батьківщину, бажали їм щастя та процвітання. А на завершення усі з великим інтересом дивилися мультик на казочку Івана Франка «Фарбований лис».
Це був особливий день, наповнений теплом та любов’ю до рідної мови, а також великим оптимізмом і надією на прекрасне майбутнє України та її мови. 




Немає коментарів:

Дописати коментар