середу, 2 лютого 2022 р.

Кріштіану Роналду

5 лютого святкуватиме день народження Кріштіану Роналду (повне ім'я: Кріштіану Роналду душ Сантуш Авейру), визначний гравець сучасного футболу, який виступав за ТОПові клуби 4-х європейських країн, за збірну команду Португалії.
У його списку досягнень безліч найкрасивіших голів, нагород і титулів. Серед них – перемога в Чемпіонаті Європи, у Лізі націй УЄФА, рекордні п'ять перемог у Лізі чемпіонів, а також нагороди «Золотий м'яч» та «Золота бутса». Харизматичний і талановитий форвард багатьма фахівцями визнаний найобдарованішим футболістом у світі. У різних "най- най-" він постійно конкурує з іншим неперевершеним гравцем сучасності - Ліонелем Мессі.
Кріштіану Роналду має унікальний удар зі штрафних, здатний однаково бездоганно забивати м'яч у ворота суперника як правою, так і лівою ногою.
Заслуги лідера збірної Португалії перед країною відзначені національними лицарськими орденами, у рідному місті Ронні (так називають футбольну зірку фанати) з'явилися музей його імені та прижиттєвий пам'ятник. Ім'я футболіста носить також аеропорт острова Мадейри, де встановлено його бронзовий бюст.

Немає коментарів:

Дописати коментар