четвер, 17 лютого 2022 р.

Андре Нортон

Андре Нортон (справжнє ім’я - Аліса Марія Нортон), американська письменниця-фантаст, народилася 17 лютого 1912 року. З-під її пера вийшли близько ста тридцяти романів, а писати вона продовжувала практично до своєї смерті у віці 93 років.
В 17 років Нортон вступила до ВНЗ, а згодом розпочала 18-річну кар’єру дитячого бібліотекаря в Публічній бібліотеці Клівленда (штат Огайо). Минуло 4 роки, аж ось молода Аліса Марія у 1934 році, за порадою видавців, офіційно змінила своє ім'я на Андре після публікації її військового роману «Наказ принца». Це був перший із восьми романів, які вона видала, працюючи бібліотекарем.
У фантастичному жанрі письменниця почала працювати лише в 1947 році, першим був роман «Люди кратера».
Серед найвідоміших її творів – фантастичний роман «Зоряні врата», цикли «Чаклунський світ» та «Ельфійська Трилогія» в жанрі фентезі, серія космічних опер.
Андре Нортон за свою творчу діяльність здобула багато нагород. Вона була номінанткою і лауреаткою премій «Х’юго», «Балрог», отримала місце в Залі слави наукової фантастики та фентезі, тощо. А головне, що Американська асоціація письменників-фантастів удостоїла Андре Нортон титулу Великого Майстра – першою серед жінок.
Живі, динамічні фантастичні та фентезійні твори Нортон, як правило, розповідають про молодь, яка проходить гартування фізичної, емоційної та моральної сили. Світи майбутнього письменниці детально промальовані словом та барвисті.

Пізнавальна вікторина

Немає коментарів:

Дописати коментар