вівторок, 1 лютого 2022 р.

"До Дня пам'яті Героїв Крут". Зустріч із військовим капеланом Димитрієм Присяжним

Днями в Центральній бібліотеці Солом'янки на Освіти, 14а відбулася зустріч священника, військового капелана Димитрія Присяжного зі студентами Київського електромеханічного фахового коледжу. Попередньо планували приурочити зустріч історичним подіям, які відбувалися на нашій землі і більше ста років тому, і зовсім недавно - бою під Крутами та подвигу захисників Донецького аеропорту. Та в світлі того, що відбувається біля наших кордонів сьогодні - говорили про все.
Отець Димитрій Присяжний дуже світла, мудра та багатогранна людина, з якою можна спілкуватися на будь-які теми: релігія і туризм, історія і військова справа та навіть музика і спорт. Він цінує давні традиції України, має чотири вищих освіти та чудовий фізичний вишкіл, займається східними єдиноборствами: вільною боротьбою, дзюдо та тхеквондо.
А ще панотець – пристрасний патріот з досвідом служіння у зоні бойових дій на Сході України. Він їздить туди від початку війни, щоб формувати незламний дух у бійців нашої армії та опікуватися їхніми душами. Однак, не лише добрим та мудрим словом може розважити і дати пораду у тяжкий час, а як потрібно, то і борщ смачний зварить, і поранених на спині під обстрілом понесе – усе може капелан.
Студенти з великим інтересом слухали про те, хто ж такі військові капелани, яка їхня місія, чому вони знаходяться на передовій, і як їхня присутність допомагає бійцям. Панотець ділився історіями, очевидцем яких він був, розповідав про звитягу захисників Донецького аеропорту, їхню стійкість, відвагу та самопожертву, розказував також і про події часів Революції Гідності, коли звичайні люди, ставали героями, віддали своє життя за честь і волю України.
Отець Димитрій повідомив багато важливого про бій під Крутами, він наголосив, що це була не поразка, а історична перемога.
Військовий капелан також закликав молодь цікавитися історією своєї країни і вивчати її, бо "хто історію вивчає, той перемогу здобуває". Закликав бути міцними і загартовувати своє тіло, продемонструвавши власну неабияку фізичну витривалість, чим немало здивував присутніх юнаків.
Це був дуже душевний, інформативний та мотивуючий захід, де звучали глибокі та мудрі слова, а на завершення Отець Димитрій під акомпанемент нашого колеги, музиканта Ігоря Якубовського заспівали "Стрілецький романс".

Немає коментарів:

Дописати коментар