понеділок, 14 лютого 2022 р.

Про любов. Тільки найкраще

Грем Грін «Кінець роману»

Як Ви гадаєте, що має вести Вас по життю – любов чи ненависть? Саме це питання і розкриває автор цієї книжки. Якщо Вам хочеться прочитати щось про непросте кохання, яке сам автор на початку роману називає ненавистю, то візьміть книжку Грема Гріна «Кінець роману»
Події цього роману відбуваються в 1946 році з ретроспективою до часів Другої світової війни. У творі автор знайомить нас з письменником Морісом Бредріксом, який випадково зустрічає чоловіка своєї колишньої коханки Сари. Після розмови з ним Моріс підозрює, що Сара зраджує чоловіка ще з кимось, крім нього. Ці підозри доводять його до шаленства, він починає ненавидіти Сару і водночас дуже ревнувати. Моріс дійшов до того, що винайняв приватного детектива, щоб прослідкувати за Сарою і вияснити: хто її коханець, а також зрозуміти, чому припинилися їхні стосунки.
Неймовірно цікаво спостерігати за розвитком подій і непростих стосунків головних героїв. Тут щільно переплітається кохання, ненависть, зрада і віра в Бога. Автор показує нам, що інколи не все так просто і очевидно, як видається на перший погляд.

Деркачова Ольга «Коли прокинешся»

Якщо Вам захочеться прочитати книжку, яка захопить своїм динамічним, дещо детективним розвитком подій і одночасно зачарує своєю романтичністю, то, безперечно, Вам потрібен роман «Коли прокинешся» Ольги Деркачової.
Книжка приковує увагу і викликає зацікавлення ще з перших сторінок. Ми бачимо головну героїню Марту, яка прокидається після шестирічної коми і дізнається, що батьки за цей період померли, а у неї в квартирі живе її законний чоловік уже з іншою жінкою та їх спільною дитиною. Разом з Мартою ми спостерігаємо за тим, як змінилося навколишнє життя за ті шість років, як друзі, родичі та колеги навчилися жити без неї і вже не чекали на її повернення.
Надзвичайно цікаво слідкувати за тим, як Марта починає все з початку, виборює своє право на життя і місце під сонцем, а ще не покидає спроби дізнатися, чому трапилася аварія, що спровокувала її шестирічний сон. Важливе місце в цій історії зайняло кохання, завдяки якому героїня знаходила сили впевнено йти вперед і твердо стояти перед труднощами, які її підстерігали на кожному кроці.
Рекомендуємо книжку всім, кому подобаються пронизливі романи про втрату і кохання, про безвихідь і надію, про незбориме прагнення бути щасливим.

Джоджо Мойєс «До зустрічі з тобою»

Якщо Ви хочете прочитати надзвичайно емоційну історію про велике кохання, то Вам обов’язково потрібно взяти книжку Джоджо Мойєс «До зустрічі з тобою». Це книжка, яка не залишить байдужим нікого. Впевнена, що навіть ті, хто має доволі скептичне ставлення до любовних романів, високо її оцінять, бо це не типовий роман про кохання, а історія з глибоким сюжетом, де розкриваються важливі проблеми життя і смерті, кохання і зради, щастя та відчаю. Вона вчить нас цінувати кожну мить життя і тих, хто поряд, а також бачити щастя в деталях.
Головна героїня роману Луїза – дівчина з небагатої британської родини, яка втратила улюблену роботу і влаштувалася доглядальницею до заможного, розумного, але глузливого і холодного хлопця Вілла, який потрапив в аварію і став прикутим до інвалідного візка. Після невдалого знайомства вони все ж ладнають один з одним, а пізніше Луїза дізнається, що через півроку Вілл має випити смертоносний коктейль і добровільно піти з життя… Дівчина робить все можливе аби кожний його день був сповнений незабутніми емоціями і сподівається на те, що їй вдасться повернути йому любов до життя.
Книжка має чудовий переклад, вона легка для сприйняття і дуже емоційна. Автор дуже чуттєво і проникливо зобразила почуття, переживання та емоції героїв. Особливо вражає фінал – він такий, яким би міг бути у реальному житті, без щасливого кінця, а це ще більше заставляє повірити в цю неперевершену зворушливу історію.

Ісабель Альєнде «Японський коханець»

Для любителів романтично-драматичних історій про кохання рекомендуємо роман Ісабель Альєнде «Японський коханець». Книжка вражає цікавим сюжетом та неординарністю своїх персонажів.
Роман затягне Вас у вир динамічних подій ще з перших сторінок, а головна інтрига буде зберігатися до самого кінця. Читаючи роман, Ви спостерігатимете за двома родинними історіями, що зазнали великого впливу від навколишніх суспільно-політичних подій.
В центрі сюжету – історія про двох жінок, яких доля звела разом. Хоч між ними велика різниця у віці, але доля випадково звела їх разом, а їхня зустріч відкрила низку драматичних подій з їхнього минулого. Вони обидві мають свої секрети і неймовірно цікаву історію життя, на сторінках якого продивляється палке кохання, пристрасть, втрата, біль, складний вибір...
В романі надзвичайно майстерно описані емоції та почуття, внутрішні перетворення та розкриття найважливіших людських цінностей. Важливою родзинкою роману є листи головних героїв, які іноді виринають у тексті і несуть у собі філософські узагальнення.
«Японський коханець» - дуже цікавий роман, де відображено долі декількох людей через призму найстрашніших сторінок ХХ століття, а також це чуйна і чуттєва історія зі спробою прийняти старість і дозволити собі молодість.

Люко Дашвар «Молоко з кров’ю»

Історія про сильне кохання, яке головні герої проносять через усе своє життя, нікого не залишить байдужим. Саме про таке кохання йдеться в книжці Люко Дашвар «Молоко з кров’ю».
Головна героїня роману – Маруся, дівчина, яка з-поміж інших дівчат села виділялася своєю чарівною вродою і гордовитою вдачею. В Марусю ще з дитинства закоханий Степан – маленький, непоказний, рудоволосий сільський хлопчина в зламаних окулярах. Степан носить їй цукерки, а дівчина дарує йому трохи взаємності, але так, щоб ніхто не бачив. Заміж Маруся виходить за молодого, амбітного та перспективного чоловіка, який також у неї закоханий. Так і починається її трагічне і водночас прекрасне життя, де вночі вона кохає Степана, а вдень є дружиною іншого чоловіка.
Це неймовірно прекрасна історія про кохання, зраду, гордість та помсту. Вона захоплює з першої сторінки і не відпускає до останньої. Читаючи книжку, складається враження, що це жива, природня історія, яку слухаєш від сільських жінок, що зібралися погомоніти. Роман дуже колоритний, події відбуваються на тлі буднів і побуту маленького радянського села, де всі знають один одного, а плітки стають розвагою для спостережливих сусідів і односельчан.

Наталія Гурницька «Мелодія кави в тональності кардамону»

Інколи хочеться читати щось таке, що би викликало бурю емоцій, хвилювання і навіть сльози від переживань, а разом з тим, щоб було естетично, приємно, затишно і красиво. Якщо Ваша душа прагне такої історії, то сміливо беріть книжку Наталії Гурницької «Мелодія кави в тональності кардамону».
Книжка настільки проникла в серця читачів, що за мотивами цього роману був знятий українсько-польський міні-серіал. Навіть якщо Ви бачили екранізацію, то не відмовляйте собі в задоволенні прочитати книжку, адже тільки так Ви зможете розкрити для себе глибину образів, намалювати в своїй уяві старі львівські вулички, вимощені брущаткою, будинки австрійської архітектури, чаруючий аромат кави та випічки.
Це захоплюючий любовний роман, де на фоні історичних подій середини ХІХ століття розгортаються шалені любовні пристрасті забороненого кохання. На шляху закоханих стоїть багато перепон: віра, вік, походження та соціальний статус. Чи зможуть Вони усе подолати?...
Радимо книжку всім, хто хоче поринути в світ забороненого кохання з історією, яку читати дуже легко, невимушено і цікаво.

Світлана Горбань, Наталя Лапіна «Роман з містом»

Якщо маєте намір відчути атмосферу привітного Львова з його маленькими вуличками, багатою архітектурою, величними соборами та костелами, численними музеями та рестораціями, то Вам потрібно взяти до рук книжку «Роман з містом» Світлани Горбань та Наталії Лапіної. В цій книжці Львів відчувається на кожній сторінці, ми бачимо його красу, силу, енергетику і настрій. Це місто пережило усі випробування разом з головною героїнею Магдою Свідзинською. Їхні історії нерозривно пов’язані, вони переживають важкі воєнні часи, окупаційний режим та страшні репресії. Незважаючи на важкі моменти свого життя, Магда Свідзинська не покинула рідне місто і батьківський будинок, вона зміцнила свій дух завдяки Львову. Жінка прямувала до свого кохання і щасливого життя з надзвичайною внутрішньою силою та стійкістю.
В романі також зображено життя та побут заможних львівських сімей і звичайних робітників в часи, коли радянська влада знищувала, українських націоналістів, польську шляхту та євреїв.
Книжка читається на одному подиху, вона пронизана неперевершеним львівським колоритом, що поєднує в собі культуру та традиції міста, сформовані віками.

Немає коментарів:

Дописати коментар