вівторок, 30 березня 2021 р.

Зустріч з чаклуном... Олегом Чаклуном!

Сьогодні на сторінці на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook відбулася онлайн-зустріч з дитячим письменником-фантастом Олегом Чаклуном у рамках Тижня дитячого читання.

Олег Чаклун - казкар, дитячий прозаїк, мандрівник. Народився «десь у Європі – чи то в Польщі, чи то в Литві». Про себе розповідає так: «Я народився в мандрах. Мій батько – українець з Полтавщини, а мати походить із польського шляхетського роду. Вони мандрували по Європі, а після мого народження вирішили осісти в Києві, бо це напрочуд містичне місто. Тут і я мешкаю в перерві між мандрами по різних чаклунських місцях".

Книжки Олега Чаклуна неодноразово потрапляли у довгий список премії «Дитяча Книга року BBC», зокрема, у 2014 році – «Банка варення», у 2017 – «Піраміда Синтії», у 2018 – «Монстри, що живуть у шафах». Науково-фантастична повість Олега Чаклуна «Піраміда Синтії» потрапила у фінал премії «Дитяча Книга року BBC-2017».

Олег Чаклун вважає, що дитина, яка читає фантастику, розвивається, пізнаючи світ новітніх технологій, готуючись до майбутнього. Цей напрямок в дитячій літературі не тільки цікавий, а й перспективний. Письменник розповів про свої книги, про історію їх написання, про те, як виникають ідеї та сюжети для його фантастичних книг.


Немає коментарів:

Дописати коментар