четвер, 27 липня 2023 р.

Кримський роман А. Левкової "За Перекопом є земля" вже в нашій бібліотеці!

Друзі, в Центральній бібліотеці Солом'янки, нарешті, з’явилась книжка, про яку ви не один раз запитували, і яка очолила топ продажів художньої літератури на цьогорічному Книжковому Арсеналі.
Кримський роман “За Перекопом є земля” Анастасії Левкової уже на полиці нашої бібліотеки чекає своїх читачів.
Серед жителів Криму побутував вислів: «За Перекопом землі немає», вживаючи який підкреслювали неважливість того, що там діється на материку, за Перекопом, а також умовно розділяючи материкову частину України та півострів Крим. Роман Анастасії Левкової - це спроба порозумітися, відкрити півострів для материка, а материк для півострова, показати, що земля є по обидва боки, а люди здатні один одного зрозуміти, варто лише докласти багато зусиль.
Через життя головної героїні роману та її подруги Аліє авторка показує як на одній землі уживалися нащадки жертв та нащадки їхніх вбивць, як співіснували між собою кримськотатарська культура, українська історія та нещадна сила російської пропаганди. Спостерігаючи за життєвим шляхом героїнь ще від їхнього раннього дитинства, ми бачимо не лише взаємовідношення різних етнічних груп та національностей Криму, а й розкриваємо ретельно заховані родинні таємниці.

Немає коментарів:

Дописати коментар