вівторок, 26 жовтня 2021 р.

Книги до Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності

Протягом 24-31 жовтня 2021 року триває Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності, його гасло «Медіаграмотність – каталізатор міжкультурного діалогу».
Ми живемо на стикові культур у глобалізованому суспільстві у добу постправди. Перед нами – велетенський обшир інформації, доступний завдяки інтернету та усім можливим медіа. Ми прагнемо зрозуміти, чим живе цивілізований світ, але часто потрапляємо в інформаційні пастки маніпуляторів.
Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності має об’єднати активістів та просто небайдужих громадян, які вважають медійну та інформаційну грамотність дієвим способом активізації міжкультурного діалогу.
Медійна та інформаційна грамотність, за концепцією ЮНЕСКО, об’єднує три взаємопов’язані комплекси компетенцій:
  • інформаційну грамотність – вміння знаходити, аналізувати, використовувати інформацію;
  • медіаграмотність – вміння отримувати доступ до медіа, а також створювати контент для самовираження та спілкування;
  • технологічну/цифрову грамотність – передбачає вміння користуватись сучасними інформаційними технологіями та програмним забезпеченням з урахуванням усіх можливостей.
Отже, пропонуємо вам попрацювати над власною медійною та інформаційною грамотністю і спробувати отримати відповіді на питання, які перелічені на малюнку, та, можливо, деякі інші. Допоможуть вам у цьому зображені книжки, які можна взяти до прочитання у Центральній бібліотеці Солом'янки на Освіти, 14а

Немає коментарів:

Дописати коментар