пʼятницю, 22 жовтня 2021 р.

Пеле

ПЕЛЕ. Бразильський футболіст, нападник, який грав за клуби "Сантос" і "Нью-Йорк Космос" та який провів 92 матчі і забив 77 голів у складі збірної Бразилії.
Секрет майстерності знаменитого футболіста криється не тільки в його феноменальних фізичних даних, але і величезному працьовитості. Надзвичайно обдарований від природи, він, однак, багато часу приділяв відпрацюванню футбольної техніки. А ще його відрізняло гольове чуття, виняткова інтуїція і тонке розуміння гри.
Пеле — єдиний футболіст у світі, який тричі ставав чемпіоном світу як гравець. Він є учасником чотирьох чемпіонатів світу, найкращим гравцем чемпіонату світу 1970 року, найкращим молодим гравцем чемпіонату світу 1958, футболістом року в Південній Америці 1973 року, двічі членом символічних збірних чемпіонатів світу, дворазовим володарем Міжконтинентального кубка і Кубка Лібертадорес, переможцем Суперкубка міжконтинентальних чемпіонів, десятиразовим чемпіоном штату Сан-Паулу, чотириразовим переможцем турніру Ріо-Сан-Паулу в складі «Сантоса». Пеле - кращий футболіст XX століття за версією футбольної Комісії ФІФА; по голосуванню на офіційному сайті організації Пеле — другий футболіст в XX столітті. Є кращим спортсменом XX століття за версією Міжнародного Олімпійського комітету.
За опитуванням IFFHS займає перше місце серед кращих футболістів світу XX століття. Посідає перше місце серед кращих гравців XX століття за версією журналу World Soccer. Посідає перше місце серед кращих гравців XX століття за версією France Football. Займає друге місце в історії чемпіонатів світу за версією газети Таймс. Входить в ФІФА 100.
Пеле - член символічної збірної кращих гравців на всіх чемпіонатах світу за версією ФІФА, член символічної збірної кращих гравців в історії Південної Америки. Є одним зі 100 найбільш впливових людей світу за версією журналу Time.
У 1995-1998 роках обіймав посаду міністра спорту Бразилії.


Немає коментарів:

Дописати коментар