середу, 6 жовтня 2021 р.

Осіннє Рандеву на Освіти, 14а

Планували осіннє рандеву в Центральній бібліотеці Солом'янки на Освіти, 14а, а вийшов осінній катарсис! Дякуючи цілющій силі української поезії та завдяки нашим колегам - невгамовному творцю Ігорю Якубовському і щирій поціновувачці вітчизняного поетичного спадку Тетяні Яровициній, ми учора відчули посткарантинне переродження. І зрозуміли, що за ці два непрості роки добре навчилися цінувати життя у всіх його проявах.
Вірші, пісні... Красиві юні обличчя навпроти, відгук в очах, щирі аплодисменти... Це справжнє життя, якого так бракувало останнім часом! На вечорі звучали «осінні» вірші класиків української поезії Євгена Гуцала, Івана Драча, Василя Стуса, Василя Симоненка, Ірини Жиленко, Ліни Костенко майстрів слова Анатолія Кичинського, Надії Гуменюк, Інни Ковальчук, Тетяни Лавинюкової та молодших українських поетів Вікторії Шевель, Наталії Данилюк, Олександра Козинця, Сашка Обрія, у виконанні Тетяни, із невеличкими вкрапленнями фрагментів життя і світогляду авторів, та глибокі різножанрові пісні співака і композитора Ігоря Якубовського на вірші Олександра Олеся, Ліни Костенко, Анатолія Тарана, Тетяни Яровициної (що стало для неї величезною несподіванкою - попри умовний сценарій, інтрига трималася до останнього). І так - книжки майже всіх цих авторів можна взяти у нащій бібліотеці!
І головне: яка насолода – працювати для юних просвітлих облич, які з подивом виходять назустріч поетичним рядкам! «Ну що б, здавалося, слова…» Щиро дякуємо педагогу Марії Іванівні Сметанській - викладачці української мови та літератури КНУБА, яка подарувала нам справжнє свято, запросивши до «Осіннього рандеву» цю золоту молодь! Її талант неоціненний. Вклоняємося і сподіваємося на міцну подальшу дружбу!
Дякуємо за чудові світлини Ігору Рубцову!





Немає коментарів:

Дописати коментар