понеділок, 1 червня 2020 р.

Казкотерапія про безпеку

01 червня о 15:00 на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки відбувся вебінар до Дня захисту дітей з тренером з персональної ефективності та комунікацій Вікторією Дівонькою. Тема вебінару: «ДИТЯЧА БЕЗПЕКА: як донести дитині зрозумілою мовою та які техніки можна використовувати в сімейному колі». 
Практикуючий психолог Вікторія Дівонька розповіла, що робити, коли батьки несвідомо формують у дитини страхи. Приміром, варто розтлумачити дітям про безпеку під час карантину, а не залякувати їх і так наляканих з телевізора. Треба в ігровій формі навчити дитину безпечної поведінки, коли вона вдома чи на вулиці залишається наодинці. Знати, до яких служб телефонувати у разі небезпеки проникнення в дім чужих, у разі викрадення. Чи розмовляти з незнайомцями на вулиці, у соцмережах, по телефону? Є ризики для маленьких дітей визирати з вікна, бути необачними на балконі, гратися на дитячому майданчику, де трапляються викинуті шприци. Звісно, дитина має зайти в калюжу, щоб дізнатися про її глибину, але вона не має торкатися медичних предметів, а до її інтимних зон тіла також не можуть торкатися сторонні. Усе це має дитина почути від батьків, або родичів, яким довіряє.
Також психолог пояснила, чому дитина має ходити в трусиках, а батьки не повинні оголюватися при дітях. І як правильно переходити вулицю школярам. Головне в цій науці, щоб не було заблоковано довіру дітей до розповідей дорослих та сформовано відповідальність за власні вчинки. Так виростають не тільки свідомі громадяни, а й впевнені й успішні дорослі. Наразі є різні телефонні програми контролю дітей, чи смарт-годинники для екстреного зв’язку з батьками. І щоб не втратити дорогоцінний час для порятунку малюка, важливо навчити дитину в разі небезпеки чітко повідомляти: «Що сталося?», «Де вона?» «Яка допомога потрібна». Вікторія Дівонька радить завжди застосовувати в навчанні – казкотерапію.


Немає коментарів:

Дописати коментар