неділю, 17 травня 2020 р.

Вишиванка як символ України

Публічні бібліотеки Солом’янки на власній інтернет платформі влаштували онлайн-концерт «Вишиванка як символ України» від знаного композитора, музиканта і виконавця, учасника пісенного дуету «Простір музики» Ігоря Якубовського. 
Здавна вишиванка служила прикрасою і оберегом людині, вишиванка виказувала благополуччя і була щастям для того, хто її носив. Під час концерту Ігор Якубовський був у своїй, пошитій і подарованій Іванною Щербиною вишиванці, адже вважається, що одягати чужу вишиванку – перебрати на себе чужу долю. На думку музиканта, у слові «сорочка» закодовано 40 божественних енергій. Він і сам родом із села Сороки на Тернопільщині… 
Музикант співав пісень і тлумачив слухачам символіку української вишиванки. Так, прозвучали пісні: «Рідна мати моя», «Якби могли ми пісню доспівати», «Ой по горі роман цвіте», лірична ‑ «Гороскоп любові», «Зійшлися дві долі», «Метелики», жартівлива ‑ «Глобус України», «Вірю в тебе, моя Україно» та інші. А закінчив зустріч Ігор Якубовський на позитивній ноті ‑ «Вечоровою паризькою зорею». 
Нагадуємо, сакральне для українців «Свято Вишиванки» цьогоріч ‑ 21 травня. 


Немає коментарів:

Дописати коментар