пʼятницю, 30 листопада 2018 р.

30 листопада народився Марк Твен

30 листопада 1835 народився Марк Твен (справжнє ім'я: Семюель Клеменс) — американський письменник, гуморист, сатирист, публіцист, видавець. Найбільше відомий за твори «Пригоди Тома Сойєра» та «Пригоди Гекльберрі Фінна».

Твори Марка Твена читають ще в школі, адже вони входять в обов'язковий курс. Всі дорослі і молоді люди знають цього письменника, тому тут буде представлена коротка біографія Марка Твена для 5 класу, адже приблизно в цей час діти знайомляться з його захоплюючими книгами. Наш герой був не тільки письменником, але і людиною з активною життєвою позицією. Творчість його дуже різноманітно і відображає життєвий шлях – такий же насичений і різношерстий. Він писав у багатьох жанрах, починаючи з сатири і закінчуючи філософської фантастикою. У кожному з них він залишався вірним гуманізму. На піку своєї популярності вважався одним з найбільш видатних американців.

Поринути знову у вир незабутніх пригод ви можете безкоштовно тут: https://soloma.libraries.kiev.ua/book/prigodi-toma-sojjera/

Немає коментарів:

Дописати коментар