понеділок, 14 серпня 2023 р.

В. Сім'янцев "Чорні запорожці". Презентація книги

«Чорні запорожці» — військове формування кавалерії армії Української Народної Республіки, що існувало в 1918—1920 роках. Дивізіон був сформований з кінної сотні 2-го Запорізького полку Запорізької дивізії Збройних Сил Української Держави в грудні 1918 року. Про “Чорних запорожців” написано багато історичних книжок, але як же цікаво дізнаватися про їхні подвиги, що вже стали легендами, з перших вуст.

Валентин Сім’янцев у книжці “Чорні запорожці” написав свої спомини про ті події, учасником яких він був особисто. Його робота була видана ще у далекому 1976 році в еміграції, у Філадельфії, а в Україні вона побачила світ лише нещодавно.
У своїй книжці автор намагався лише розповісти про свої пригоди на тлі національно-визвольних змагань, проте вийшла чудова книжка, де є все: і чудові описи степу, якими милуєшся, і враження від боїв, і щиросердечні характеристики друзів, і моменти, коли переповнюють сентиментальні емоції, і захопливий сюжет, від якого важко відірватися. А скільки тут козацького гумору!
“Чорні запорожці” вже є в Центральній бібліотеці Солом’янки, тому запрошуємо вас до пізнавальної та захоплюючої подорожі.

Немає коментарів:

Дописати коментар