понеділок, 7 серпня 2023 р.

Книжкова новинка про ізраїльську розвідку "Моссад" вже в нашій бібліотеці!

Останнім часом читачі часто запитували про книжку “Моссад. Найвидатніші операції ізраїльської розвідки” Міхаеля Бар-Зохара та Ніссіма Мішаля. Ви хотіли - ми придбали. Раді повідомити, що “Моссад…” вже є у бібліотеці та чекає на своїх читачів.
Ізраїль - країна маленька за площею і невелика за кількістю населення, але, як і нас, її оточують незліченні мільйони людей, що хочуть знищити цю державу. Тому вкрай важливо, щоб служби безпеки були неперевершеними професіоналами. Моссад - це ізраїльська організація, яка займається збором розвідданих, проведенням таємних операцій і боротьбою з тероризмом.
Авторами книжки “Моссад…” є історик Міхаель Бар-Зохар та популярний телеведучий Ніссім Мішаль. Вони описали дивовижні та суперечливі події в історії Моссаду. Добре задокументована та авторитетна книжка «Моссад» - це збірка, що складається з 21 історії про операції, які Моссад проводив з 1949 року проти багатьох найзапекліших ворогів Ізраїлю.
Кожна з місій, що тут описані, подаються як історії з напруженим сюжетом, що робить читання ще цікавішим. Всі події здебільшого описані в хронологічному порядку, а це дає змогу зрозуміти ключові події в історії Ізраїлю. Автори також роблять аналіз керівництва Моссаду, його лідерів та їх особисту жертовність, яка іноді буває надто великою. Книжка є цікавою також тому, що тут не намагаються замовчувати недоліки організації, тут продемонстровані і найбільші провали Моссаду: від невдалих місій до дипломатичних потрясінь.
Рекомендуємо книжку широкому колу читачів, адже її дуже легко та цікаво читати. Вона написана не як нудна історична розповідь, а як захопливий шпигунський роман.

Немає коментарів:

Дописати коментар