неділю, 12 липня 2020 р.

6 книг для маленьких мандрівників


Давній казковий Львів постає перед нами як унікальне явище світової культури у яскравих ілюстраціях, дивовижних персонажах, які можна розглядати дуже довго, саме для самих найменших читачів віком з 3 до 5 років. Маленьким дослідникам хочеться завжди знати ВІДПОВІДІ на всі на світі питання. А пізнання історії своєї країни та її прадавніх та легендарних місць назавжди запам'ятають малюки, саме в книзі «Легенди Львова» Катерини Дем’янчук від видавництва Форс Україна, де все це подано цікаво та нестандартно. Прочитай легенду, знайди головних героїв і допоможи їм відшукати все загублене: ліхтарики, драконів, вокзальні годинники, левів, скриньки, лицарські обладунки та багато інших незвичайних речей. А ще надихнувшись ілюстраціями книги, у маленьких мандрівників виникне мотивація відвідати ці місця разом з батьками та зробити власноруч фотографії на згадку. Кожна сторінка це незабутня подорож. Чи рекомендуємо цю книгу? Однозначно так!

Українське козацтво надзвичайно цікаве та важливе явище в історії як країни так і світу.
Козаки дивували, та захоплювали, надихали митців на створення своїх шедеврів, берегли рідну культуру та звичаї. Однак козаки були не просто вояками, адже поряд із силою та мужністю, розумом та хитрістю повсякчас зустрічається елемент загадковості та містики. Щоб стати справжнім козаком, слід було пройти дуже нелегку школу навчання й скласти суворі іспити, які витримували не всі, тож не всі й ставали козаками. Піст, молитва, добрі справи, повага до старших, предків - лише це могло дати воїнові силу перемагати в бою набагато чисельнішого ворога. У книзі розповідається про бойове мистецтво Запоріжців, психофізичну підготовку козаків та хто такі козацькі пластуни? Пропонуємо Вам поринути в захоплюючий світ козацтва з підбіркою найцікавіших фактів про них у книзі Тараса Каляндрука «Дітям про козаків», яка може зацікавити хлопців середньго та старшого шкільного віку.

Чи багато ми знаємо історій про легендарні старовинні споруди – замки – нашої України? Чим особливим запам’ятається кожен із них нам та нашим дітям? Велика, яскрава та цікава книга «Легенди Замків України» Катерини Дем’янчук цього разу покличе дорослих та дітей на екскурсію старовинними пам’ятками, які можна назвати візитівкою нашої держави. Маленькі дівчатка мріють стати прекрасними принцесами, а хлопчики – відважними лицарями. Діти точно знають, як будувати уявні замки із піску. Достовірні факти про кожен замок та легенди, про його історію із ігровими завданнями зроблять подорож в історичні місця незабутніми. В Фортеці Хотин є мокра пляма , що не зникає віками, Цитадель Батуринська фортеця - де за легендою, під стінами замку гетьман України Іван Мазепа заховав свої скарби та Олеський замок, де треба знайти королів та привидів. Усі це буде грою-читанням не лише для малюків, але й для дорослих. А кілька сторінок, відведених для світлин із подорожей у ці замки, залишаться для спогадів на довгі роки. Замки і фортеці України завжди оповиті старовинними легендами. Не гайте часу! Читайте з малюками вік яких від 3 до 6 років.

Бажаєте познайомити свою дитину з представниками тваринного світу? У такому випадку
радимо вам звернути увагу на книгу французької ілюстраторки і письменниці Андрієнн Барман «Тваринопедія». Ця книга познайомить з дивовижним розмаїттям створінь, які населяють нашу планету. Увесь список істот у книзі «Тваринопедія» містить понад 600 - і не тільки тварин, але й птахів, плазунів і комах. Зібрання найдивовижніших створінь на землі нагадують більше мультиплікаційних тварин, тому прихильникам мультиків дана книга також припаде до душі. Великим плюсом є те, що біля тваринок міститься коротка корисна інформація про певну істоту, наприклад: яка пташка найменша, який найбільший птах, усі факти підкріплені конкретними цифрами, що є непоганим для загального розвитку дитини дошкільного віку.

Слово «динозавр» походить з давньогрецького δεινός — «страшний» і σαῦρος — «ящірка»— наряд плазунів, який з’явився близько 251 млн років тому. Сучасні люди вважають динозаврів міфом, черговим плодом фантазії режисерів кінофільмів, казками для дітей, але факт залишається фактом. Коли жили динозаври? Хто жив до динозаврів? Про що нам розповідають зуби динозаврів? Хто жив поряд із динозаврами? Які результати розкопок рештків динозаврів? Як виглядали дитинчата динозаврів? Відповіді на усі ці запитання ви отримаєте у книзі «100 фактів. ДИНОЗАВРИ» із приголомшливими ілюстраціями і дотепними малюнками. Автори книги розкриють всі таємниці про цих неймовірних істот, а завдяки веселим вікторинам можна перевірити свої знання. Це видання є ідеальним путівником у світ динозаврів для дітей молодшого шкільного віку.


Цікаво, динамічно, неочікувано, пізнавально, науково і демонстративно. Ця книга про
захоплюючу пригодницьку історію про хлопчика Джорджа та його друзів, сім`ю професора Белліса. Тут наявна і енциклопедична інформація щоб зацікавити дитину Космосом, науковими розробками та відкриттями, фізикою, математикою і, звісно читанням. Такі книги просто необхідні хлопчикам. Але цікаві вони будуть і дівчаткам, які цікавляться наукою яка надихає досліджувати і знаходити відповіді на запитання, котрі поки що залишаються таємницею. Про все це можна дізнатися у книзі Стівена Гокінґа та Люсі Гокінґ «Джордж і великий вибух». Особливо ця книга буде цікава дітям середнього та старшого шкільного віку. 

Немає коментарів:

Дописати коментар