четвер, 23 січня 2014 р.

"Криниця для спраглих". Юрій Іллєнко

"Шукайте людей, розмова з якими була би варта хорошої книги, і книг читання яких було би  варте розмови з філософами"

П'єр Буаст

Такою людиною, філософом, митцем, мудрою і непересічною Особистістю був Юрій Іллєнко. Його "Криниця для спраглих" - перше пожиттєве видання, яке дає нам шанс наблизитися до осягнення постаті Великого Українця.


Криниця для спраглих. Афоризми та сентенції Юрія Іллєнка. - Івано-Франківськ: Місто-НВ, 2010.

Афоризми і сентенції вибудувані по розділах, яких дев'ять: Життя і смерть; Творчість як мистецтво; Мова; Історія; Культура; Кіно; Інформаційний простір; Політика; Націоналізм.
Книга створена за ініціативи Ірини Фаріон і родини Юрія Іллєнка.
Ці вислови - невичерпне джерело. Саме тому книга називається "Криниця для спраглих".
Розділ "Життя і стерть" - ...Кожен з нас у ньому знайде те, що допоможе нам "своїм життям до себе дорівнятись", дасть нам силу не впасти під буревієм щоденним, банальним, прозаїчним, дасть нам силу прямо стояти і протистояти. Цей розділ дає усвідомити, що ми тут просто гості, що кожна людина має силу світитися упродовж всього життя. А якщо ти чуєш, що гаснеш, треба увімкнутися у джерело живлення. Воно біля тебе: це рідні люди, які тебе оточують, це книжки, які ти читаєш, це фільми, які ти знімаєш, це ідеї, які ти сповідуєш, це слова, якими ти спілкуєшся з Ним.
"Врятуймо мову - і мова врятує нас"
Розділ "Історія". Іллєнко каже, що є один чинник, який абсолютно зневажають історики. Якщо історики цей фактор обходять - вони не пишуть правдивої історії. Цей найважливіший, найпотужніший чинник називається Господь Бог.

Немає коментарів:

Дописати коментар