понеділок, 4 вересня 2023 р.

Зустріч з отцем Андрієм Зелінським. До Дня пам'яті захисників України

Не існує більш потужного ресурсу в житті людини, аніж усвідомлений досвід. Усвідомлений досвід — найпотужніший капітал, який ми можемо інвестувати в проєкти нової якості себе і світу навколо нас.
Тільки тоді, коли моя свобода стає матеріальним (видимим) результатом — я можу відчути смак свободи і цей смак так важливо, аби батьки вчили дітей.
Смак перемоги — механізм, який дозволяє ніколи не приспати воїна в собі.
Такими (і не лише) життєвими орієнтирами ділився з аудиторією 29 серпня у День пам'яті захисників України голова Наглядової ради "Українського ветеранського фонду, викладач програми Етика-Політика-Економіка УКУ, співзасновник Української академії лідерства, отець Андрій Зелінський, презентувавши дві книги «Семенові зорі» та «Анатомія Воїна».

На зустрічі отець Андрій, спілкуючись із присутніми, простими словами та водночас дуже глибоко охарактеризував суть ідеї, яку він описав у книзі. Дав розгорнуті відповіді на запитання щодо символізму назви книги, часово-історичного виміру змальованих подій, про українську філософію софійності.

Книга «Семенові зорі» написана у новому жанрі казки з добрими очима, зміст якої якої полягає в тому, щоб ми змогли доторкнутись вічних цінностей та чеснот.
Для цього людина повинна збалансувати свій емоційний стан із раціональним зовнішнім і стати цілісною особистістю, яка здатна запалити зорі у іншій людині.
Книга писалася дев’ять років: у ній описані сенси нашого буття, життя, смерть, становлення особистості, служіння, свободу, вічність.

У основу філософської концепції книги автор ставить поняття Дивосвіту. Диво, подив як те, що спонукає людину розвиватися і в тому стані побачити реальність, це основна категорія, яку піднімає у своїй книзі.
Поняття Софійності народної мудрості, вітру, як волі, яка здатна запалювати зорі.
Серед образів Софійного Дивосвіту України є Іван Полюй, Іван Франко, Василь Стус, Григорій Піпський, Марія Приймаченко, Святослав Хоробрий, Григорій Сковорода.
 
Андрій Зелінський також підкреслив важливість питання відображення правдивої історії нашої землі, яку потрібно зараз по-справжньому вивчати, очистивши її від ідеологічних нашарувань, якою її нам подавали, ті, хто панували над українським народом.
 
У книзі «Анатомія воїна» автор показує про те з чого складається суть воїна, який живе у кожному із нас.
Воїн - це не тільки, і не стільки про військових.
За словами отця Андрія воїн, це — дух, який притаманний кожному з нас.
Однак, в багатьох цей воїн спить, і часто людина живе стереотипно, діє за чиїмись вставленими мірками, боїться ступити крок.
А воїн - це шлях. Не простий, однак дуже цікавий як знайти у своїй душі і розвивати себе, свою суть, свою ідентичність.
І наостанок декілька цитат:
Воїна не варто жаліти ним потрібно пишатися! 
Воїн повинен стати на захист правди і добра! 
Без віри воїна в собі ти легко приймаєш руйнівну брутальність!
Без прийняття воїна в собі тобі бракує повноти, цілісності, справжності, людяності!
Воїн живе у кожному проте не кожен у нього повірив!
Воїн, це твоя здатність до руху попри всі перепони! 

Немає коментарів:

Дописати коментар