понеділок, 6 лютого 2023 р.

Книжки від волонтерського проєкту "Як ти, брате?"

«Як ти, брате?» це волонтерський проєкт, який покликаний навчити людей - військових і цивільних - надавати психологічну допомогу одне одному під час війни.
Засновник проєкту – психотерапевт і соціальний психолог Антон Семенов. Разом з командою він розробляє посібники, які містять прості та дієві алгоритми взаємодії в різних ситуаціях.

У Центральній бібліотеці Солом'янки віднедавна маємо два посібники: «Як ти, брате?» та «Як ти, кохана (ий)?». На перший погляд це невеличкі видання кишенькового формату (і в цьому одна з їх корисних переваг), обсягом трохи більше 30-ти сторінок... Але про що ж вони?
 

Посібник «Як ти, брате?» це інструкція з психологічної взаємодопомоги для тих, хто хоче допомогти людям поруч проговорити й осмислити їхній складний досвід.
Даються поради що варто робити в спілкуванні, а чого не варто, наводяться приклади правильних підходів до спілкування тощо.
Коли ми помічаємо будь-яку зміну звичайної поведінки в небайдужої нам людини або коли її поведінка здається неадаптивною, ми відчуваємо природне бажання допомогти. Часто це трапляється тоді, коли людина пережила те, що зазвичай називають травматичним досвідом.

Посібник «Як ти, кохана(ий)?» це інструкція про те, як розмовляти з тими, хто не поруч; як не нашкодити своїм стосункам і як організувати спілкування з близькими таким чином, щоб ваші стосунки давали вам обом необхідний ресурс і покращувалися, незважаючи на відстань, яка вас розділяє. 
Наприклад, наводяться етапи проведення розмови з близькою людиною, розглядаються складні питання (синдром відкладеного життя, фаза загострення проблем, тривожність у рідних) тощо. 
Окремо даються поради та алгоритми щодо спілкування з дітьми.

Немає коментарів:

Дописати коментар