пʼятницю, 19 листопада 2021 р.

Всесвітній день телебачення

17-го грудня 1996-го року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних націй проголосила 21-е листопада новим міжнародним святом - Всесвітнім днем телебачення. Дату щорічного проведення цього свята було вирішено прив’язати до дня проведення першого Всесвітнього телевізійного форуму ООН.
Державам було запропоновано відзначати цей День, обмінюючись телепередачами, присвяченими таким проблемам, як мир, безпека, економічний і соціальний розвиток і розширення культурного обміну.
Окрім звичних телеканалів, також існує ТВ ООН, яке розпочало свою роботу у 1947 році. Цей мовник готує щоденні новинні матеріали і розміщує їх на веб-сайті UNIFEED, веде цілодобове мовлення на веб-сайті UN Webcast. Аудіо- і відеоархів телебачення ООН зберігає матеріали за 70 років.
Загалом порядність, об’єктивність та відповідальне ставлення до пропонованого матеріалу  (поряд зі зростаючим інформаційним потоком) сприяє стабільності в суспільстві, зміцнює добросусідські відносини між країнами та у середині, розвиває культурні традиції і збагачує кругозір.

Немає коментарів:

Дописати коментар