четвер, 11 листопада 2021 р.

Остап Вишня

Остап Вишня (нар. 13 листопада 1889 р.) - український письменник, новеліст, класик сатиричної прози XX століття. Справжнє ім'я цього чудового пересмішника - Павло Губенко. Остап Вишня здобув визнання самобутнього майстра української сатири і гумору. Започаткував новий жанр - усмішка.
У творчому доробку письменника представлені різноманітні жанри малої прози. Визначальними особливостями гумору Остапа Вишні є багатство комічних відтінків і барв, по-народному соковита мова, іронічно-усміхнений погляд оповідача на порушені проблеми. Дотепні й художньо неповторні діалоги – один із основних засобів характеристики й оцінки персонажів.
Протягом перших десяти років літературної діяльності письменника, українською мовою з перевиданнями з’явилося близько ста його книжок сатири й гумору та понад 2500 творів у періодичних виданнях. За що його влучно називали "Королем тиражу".
Працював Остап Вишня і над перекладами українською творів М. Гоголя, А. Чехова, Марка Твена, О’Генрі, Я. Гашека, російських радянських письменників.
Запрошуємо до Центральної бібліотеки Солом'янки на Освіти, 14а та пропонуємо вам прочитати збірку Остапа Вишні «Вишневі усмішки. Заборонені твори». Це видання не залишіть байдужим жодного із поціновувачів сатири та «гумору на злобу дня».

Немає коментарів:

Дописати коментар